Piyanolu Trio Konseri

• Etkinlik Adı: Piyanolu Trio Konseri

• Etkinlik Tarihi: 28.11.2019 - 28.11.2020

• Etkinlik Türü: Konser

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Eğitim Konserleri etkinlikleri çerçevesinde Ankara’dan gelen “Piyanolu Trio” grubu Üniversitemizin konuğu oldu. Piyanoda Betül Esra Gülsoy, kemanda Gazi Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Şeyda Çilden, viyolonselde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası emekli sanatçısı Şinasi Çilden’den oluşan grup, 28 Kasım 2019 Perşembe günü Saat 16.00’da Müzik Eğitimi Bölümü Konser Salonunda “Piyanolu Trio Konseri” gerçekleştirdi.

Literatürün önemli örneklerinden Beethoven, Suk ve Rachmaninoff’un trio eserlerinden oluşan program, başarılı bir performansla sergilendi. Ardından yoğun alkışlarla yeniden sahneye gelen grup, düzenlemesini Şinasi Çilden’in yaptığı “Çay Benim Çeşme Benim” adlı Balıkesir türküsünü seslendirdi ve büyük beğeni topladı.

Üniversitemizde iki gün süresince bulunan grup tarafından, Müzik Eğitimi Anabilim Dalı lisans öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın yoğun katılımıyla piyano, keman, viyolonsel çalıştayı ve söyleşi gerçekleştirildi. Etkinlik sonunda Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Çınar, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehtap Aydıner Uygun ve Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Delikara tarafından hocalarımıza plaket, teşekkür belgeleri ve çiçek takdim edildi.