Türkiye’deki Tekstil Sektörünün Geleceği Konuşuldu

Üniversitemiz tarafından düzenlenen “Türkiye’de Tekstil Sektörünün Geleceği” konulu panel Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akalın, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetin Erdoğan ve Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Usta’nın konuşmacı oldukları panele Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Alp, Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Candan, öğretim elemanları, öğrenciler ve Niğde’de faaliyet gösteren tekstil firmalarının yöneticileri katıldı.

Panel, Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akalın’ın sunumuyla başladı. Tekstil sektörünün genel yapısıyla ilgili bilgiler veren Akalın, katma değeri yüksek ürünler ve teknik tekstiller konusunu ele aldı.

Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Usta ise konuşmasında iplik sektörünün genel durumu ve gelişimi doğrultusunda bilgiler verdi.

Panelde son konuşmayı Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetin Erdoğan yaptı. Erdoğan da konfeksiyon sektörünün gelişimi ve yenilikleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

İzleyicilerin konuyla ilgili olarak yönelttiği soruların cevaplanmasının ardından panel, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Alp tarafından konuşmacılara plaket takdim edilmesiyle sona erdi.