2. Tarımsal Ekoloji, Simülasyon ve Modelleme Kursu Gerçekleştirildi

Yaklaşık 40 yıllık akademik kariyeri boyunca patates yetiştiriciliği, fizyolojisi ve ıslahı konularında dünyanın birçok ülkesinde araştırmalar yürüten ve 2017 yılından bu yana Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültemiz Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümünde yarı zamanlı öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. Anton Haverkort’un danışmanlığı ile “Tarımsal Ekoloji, Simülasyon ve Modelleme Kursu”nun ikincisi gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Anton Haverkot’un danışmanlığında Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültemizde 17.02.2020 - 28.02.2020 tarihleri arasında farklı üniversitelerden toplam 27 katılımcı ile gerçekleştirilen “Tarımsal Ekoloji, Simülasyon ve Modelleme Kursu”nun ilk haftasında, fakültemizde görev yapmakta olan öğretim üyelerinin de katkılarıyla farklı bitkilerin ekolojisi ve bitki gelişimi ile ilgili teorik eğitim verildi.

İkinci haftada ise Prof. Anton Haverkort ve arkadaşları tarafından geliştirilen LINTUL (Light Interception and Utilization of Light) modelleme programının çalışma prensibi anlatılarak program üzerinde alıştırmalar da yapıldı. Kullanılan modelleme programının amacı farklı bitki türlerinin potansiyel ve ulaşılabilir verim değerlerinin hesaplanması ve iklim değişikliği karşısında bu verim değerlerinin değişimlerinin öngörülmesi olarak açıklandı.

Yoğun katılımla gerçekleşen kursun ardından, Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan’ın da katılımı ile program katılımcılarına “Tarımsal Ekoloji, Simülasyon ve Modelleme Kursu Katılım Sertifikası” takdim edildi.

04.03.2020