Engelli Öğrenciler İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Üniversitemizde öğrenim gören engelli öğrencilerin akademik ortamlarda desteklenmesi ve Engelli Öğrenci Birimine ait faaliyetlerin, engelli öğrencilere tanıtılması amacıyla bir toplantı düzenlendi. 

Toplantıda; Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Hidayet Dikici ve üniversitemizde eğitim-öğretim gören engelli öğrenciler bir araya geldi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Öğretim Görevlisi Hidayet Dikici, konuyla ilgili bir sunum yaparak üniversitede diğer öğrencilere sunulan olanaklara ve üniversitemizin hizmetlerine, engelli öğrencilerin de eşit ve adil bir şekilde erişim sağlamalarını amaçladıklarını belirtti.

Engelli öğrencilerin akademik, sosyal ve kişisel gelişimlerini destekleyecek çalışmalar yaptıklarını ifade eden Öğretim Görevlisi Hidayet Dikici, bu amaç doğrultusunda Engelli Öğrenci Birimi ile iletişim kurarak iş birliği içinde olmanın önemli olduğunu vurguladı.

Toplantıda ayrıca, öğrencilerin birimden nasıl yararlanacakları anlatılarak, birime başvuran öğrencilerin sorumlulukları hakkında detaylı bilgiler verildi.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ise, üniversitemizde eğitim gören engelli öğrencilerin özel durumlarının göz önünde bulundurularak çalışmalar yapıldığından bahsetti. Özel ihtiyaçlara sahip öğrencilerin, sunulan hizmetlere eşit koşullarda ulaşabilmeleri için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Rektör Kar, engelli öğrencilerin hayatlarını güçlendirmeye yönelik çalışmaların aralıksız devam edeceğini kaydetti.

Toplantıda daha sonra, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan ile Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Hidayet Dikici, engelli öğrencilerin sorunlarını dinleyerek çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Bütün öğrencilerin yaşadığı sorun ve çözüm önerilerinin tek tek dinlenildiği toplantıda; öğrencilerin engel durumları, eğitim-öğretimde yaşadıkları sorunlar ve bir engelli olarak nasıl hizmet bekledikleri gibi konular değerlendirildi.

Düşünce, öneri ve problemlerini yüz yüze iletme şansı bulan öğrenciler, geliştirilen çözüm önerileri ve sunulan imkânlardan dolayı, başta Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar olmak üzere tüm üniversite yönetimine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

11.12.2018