Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Paydaş Toplantılarına Devam Ediyor

Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü ile Niğde yöresindeki tavukçuluk işletmesi sahipleri arasında paydaş toplantısı gerçekleştirildi.

Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Toplantı Salonunda düzenlenen programda, tavukçuluk konusunda bölgesel problemler, işbirliği imkanları ve gelecekte atılabilecek adımlar değerlendirildi.

Toplantı, Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu’nun yaptığı açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında; tarım ve hayvancılığın bütün dalları ile yakın temas içinde olduklarını belirten Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu, kanatlı hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren paydaşlarımız ile bir araya gelerek mevcut sorunların tartışılması, çözüm önerilerinin üretilmesi ve gelecek projeksiyonlarının oluşturulmasının oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Ömer Halisdemir Ünivesitesi Bor Yerleşkesinde yakın zamanda faaliyete geçecek olan hayvancılık alt yapısı hakkında sektör temsilcilerine bilgiler de veren Şekeroğlu “Yakın zamanda uygulamalı üretim ve bilimsel çalışmalara ağırlık vererek kanatlı sektörüne katkıda bulunacağız. Paydaşların görüş ve önerileri ışığında, temel ihtiyaçlara cevap verebilecek çalışmalar yapılabilmesi bakımından bu toplantının yapılmasını önemli buluyorum” dedi.

Prof. Dr. Şekeroğlu ayrıca 13 Temmuz 2017 tarihinde 1. Tavukçuluk Araştırmaları Çalıştayının, 9 Mayıs 2018 tarihinde ise Uluslararası Tavukçuluk Kongresinin Üniversitemizde düzenleneceğini ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından konuşan Beslerim Yumurta A.Ş. sahibi Hasan Çelik ise; son yıllarda popülaritesi iyice artan ve kontrolsüz bir büyüme içinde olan serbest tavuk yetiştiriciliğin belli bir standart içinde, gerekli kontrollerin yapılarak uygulanması gerektiğini belirtti.

Toplantıda daha sonra Çelik Yumurta A.Ş. sahibi Turan Çelik, Niğ-Tav A.Ş ortaklarından Aydın Benlier, Tunalı Yumurta A.Ş. sahibi Mithat Vatansever, Niğ-Tav A.Ş’den Ayhan Altan ve Doç. Dr. Sibel Canoğulları Doğan konuşma yaparak; sektörün tekrar canlandırılması ve olumsuz durumlar için alınması gereken önlemler gibi konularda bilgiler verdi.

Sektör temsilcileri ve akademisyenlerin daha yakın ilişkiler içerisinde olmasının öneminin vurgulandığı toplantıda; serbest tavukçuluğun en azından ilimizde daha kontrollü yapılması için beraberce girişimde bulunulması, kanatlı hastalıklarının teşhis, tedavi ve kontrolü açısından deneyimli elemanların yetiştirilmesi için çalışmalar yapılması, salgın hastalıklar hakkında gelecek projeksiyonları oluşturulması, Araştırma Enstitüleri veya GTHB İl Müdürlüklerinde kanatlı hayvancılık birimlerinin oluşturulması ile bu toplantıların sürekliliğinin sağlanması ve paydaşlar arası iletişimin canlı tutulması kararları alındı.

29.05.2017