Keman Konseri Beğeni Topladı

Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Konser Salonunda düzenlenen keman konseri katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Ömer Halisdemir Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı ve Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Yılmaz Şendurur işbirliği ile hazırlanan konserde; Prof. Şendurur’un yüksek lisans ve doktora öğrencileri sahne aldı.

Öğrencilerin keman eğitimine katkı sağlamak, vizyonlarını geliştirmek, üniversiteler arası iletişimi güçlendirmek ve faydalı etkinliklerle ortak paydada buluşmak amacıyla düzenlenen programda; dünya klasiklerine ait eserlerin yanı sıra düzenlemesini Arş. Gör. Ozan Gülüm’ün yaptığı ‘Keklik gibi kanadımı süzmedim’ ve ‘Kıyılı Halayı’ anonim türküleri ile Ulvi Cemal Erkin’e ait eserler büyük bir başarı ile yorumlandı.

Kemanda; Arş. Gör. Armağan Erman, yüksek lisans öğrencileri Zehra Dilsiz, Enis Teke ve Baran Gülüm’ün yer aldığı keman konserine, Yrd. Doç. Dr. Selçuk Bilgin, Yrd. Doç. Dr. Kaan Yüksel ve Arş. Gör. Tuğba Çaylak da piyano ile eşlik etti.

Yoğun ilgi ve beğeni toplayan program, Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Seher Mandacı Şahin tarafından, Prof. Yılmaz Şendurur ve diğer katılımcılara teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından sona erdi.

 

30.03.2017