Konferans: Elektromanyetik Alan ve Cep Telefonunun İnsan Sağlığına Etkileri

Üniversitemizde “Elektromanyetik Alan ve Cep Telefonunun İnsan Sağlığına Etkileri” konulu konferans gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Murat Alp ile Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Üner Kayabaş, Genel Sekreter Batuhan Taşdurmaz, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen programa Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Celal Güven konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında; radyasyonun insanlara ulaşma mekanizmaları, radyasyon çeşitleri, biyolojisi ve etki alanları, insan doku ve organlarının radyasyona karşı duyarlılığı, cep telefonu ile baz istasyonlarının zararları hakkında önemli bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Celal Güven, Dünya Sağlık Örgütü’ne ait verileri de katılımcılarla paylaştı.

Çocuk kanserlerinin evdeki düşük yoğunluklu manyetik alanlarla bağlantısının kabul edildiğine vurgu yapan Güven, elektromanyetik alanların etkilerinin, bu konuda oluşturulacak bilinçli bir kullanım ile azaltılacağını belirtti.

Radyasyonla ilgili dünya üzerinde yapılan çalışmalar ve Viyana Doktor Odasının cep telefonu kullanımına ilişkin belirlediği kuralların ilgi ile dinlendiği program, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Bayrak tarafından Yrd. Doç. Dr. Celal Güven’e teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından sona erdi. 30.05.2017