"Mikroskobun Altında" Kişisel Sergi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Sergi Salonunda “Mikroskobun Altında” konulu sergi etkinliği gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan ile Eğitim Fakültesi Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Bekir Çınar tarafından açılışı yapılan sergide, Anadolu Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Esra Varol’un çalışmaları yer aldı.

Varlık-bilim-tasarım üçgeninde, özgün tekstil tasarım çalışmalarından oluşan sergi ile ilgili bir değerlendirme yapan Dr. Öğr. Üyesi Esra Varol, “İnsanlık tarafından güzel olarak nitelendirilen doğal ya da yapay her varlığa ait en temel birimler ve bu birimlerin görsel düzenleri, bütünün güzelliğinin ayrıntılarda, hatta daha fazlasında saklı olduğunun göstergeleridir. Bütünü oluşturan ayrıntılardaki güzeli görebilmede ise sadece göz yetersiz kalabilmekte ve insanlık bilimsel araçlar ile yöntemlere ihtiyaç duyabilmektedir” ifadelerini kullandı.

Çalışmalarını, bilimin sunduğu olanaklar ile varlıklara ait ayrıntıların güzelliğini gözün algılayabileceği düzeyde görsel örüntülere nasıl dönüştürülebilir, sorusunun cevaplarını arayarak hazırladığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Esra Varol şunları kaydetti:

“Bu arayış sonucunda, iki boyutlu ya da rölyef etkili tekstil tasarımları ortaya çıkmıştır. Tasarımlarda, doğal ipek kumaş farklı üretim teknikleri ile şekillendirilmiş ve tasarımlar doğal ya da yapay boyalar ile farklı teknikler kullanılarak renklendirilmiştir.”

21.05.2018