“Niğde İl Gelişme Planı” Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde Valiliği tarafından ortaklaşa hazırlanan Niğde İl Gelişme Planı (NİGEP) tanıtıma sunuldu.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1071’de düzenlenen, Niğde İl Gelişme Planı Tanıtım Toplantısında açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür yaptı.

Konuşmasında; planın, yerel ekonomik kalkınma anlayışına uygun olarak, kalkınmanın yerel unsurlarını ve paydaşlarını, karar verme süreçlerine, aktif bir şekilde katarak, işbirliği yapılan bir dizi ortak çalışma ve çabanın ürünü olduğunu belirten Prof. Dr. Adnan Görür “Niğde tarih, kültür ve tabiat zenginlikleriyle önemli üstünlüklere sahip bir ildir. Planda belirtilen hedefleri gerçekleştirmeye yönelik tedbirlerin hayata geçirilmesiyle bu ilin daha başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

Yaklaşık 3 yıl süren bir çalışma sonucu hazırlanan planın tanıtım toplantısında konuşma yapan Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, NİGEP’in Niğde’ye ve Niğde’nin geleceğine dair getirilerini anlattı.

Niğde’nin sosyoekonomik yapısının ülke genelindeki düzeyini yükseltmeye yönelik, milli ekonomiden hak ettiği payı almayı sağlayacak ve ilin sahip olduğu kurumsal kapasitenin verimliliğinin artırılması ile kaynak kullanımının daha etkin hale getirilmesi hedefi adına önem arz eden toplantıda konuşma yapan Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ise “Bilimsel bir çalışma olan NİGEP, Akademisyenlerimiz tarafından titizlikle hazırlanmıştır. Bu çalışma hem bizlere hem de yakın gelecekteki neslimize fayda sağlayacaktır. İlimizin çeşitli sektörlerinin bugünkü durumunun fotoğrafını çeken çalışmada sorunlar tespit edildi ve sorunların çözümü için neler yapılabileceği bilimsel veriler ışığında hazırlandı. İlimizin gelişmesi, hemşehrilerimizin daha yaşanılabilir bir kentte hayatlarını sürdürebilmesi adına bu çalışmanın faydası olacağına inanmaktayım” diye konuştu.

Niğde için gelecek ifade eden toplantıda, İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Selen Doğan tarafından sunulan, Niğde İl Gelişme Planının slayt gösterimi büyük beğeni topladı.

06.02.2017