Ömer Halisdemir Üniversitesi, Kazakistan ile kurduğu işbirliğini güçlendirerek devam ettiriyor

Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi ile arasındaki işbirliği süresini uzatan ayrıca 5 alanda Uluslararası ortak Tezli Yüksek Lisans programı açılmasına yönelik protokol imzalayan üniversitemiz, Kazakistan’ın T. K. Jurgenov Kazak Ulusal Sanat Akademisi ile de işbirliği protokolü imzaladı.

Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi arasında 2011 yılında başlayan ve güçlenerek devam eden akademik işbirliğinin süresi imzalanan yeni protokolle birlikte uzatıldı. Kazak Devlet Kızlar Pedegoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dinar Nöketayeva adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahadür Aliyev’in katıldığı protokol imza töreninde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, iki üniversite arasında sürdürülen işbirliğinin oldukça başarılı bir şekilde yürütüldüğü ifade etti. Rektör Görür, “Karşılıklı öğrenci ve akademisyen değişimi, ortak araştırma faaliyetleri, araştırma kaynaklarının paylaşımı, ortak bilimsel etkinlikler düzenlenmesi ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi konularında” işbirliğinin daha da artması temennisinde bulundu.

Törende ayrıca iki üniversite arasında Sosyoloji, Biyoloji, Kimya, Tarih ve Müzik Eğitimi alanlarında Uluslararası Ortak Tezli Yüksek Lisans programı açılmasına yönelik protokol de imzalandı. 5 yıl süreyle geçerli olacak protokol neticesinde gerçekleştirilecek olan “Çift Diploma Programı” ile her iki ülke halkının tarihten gelen ve halen devam eden mevcut kültürel ve kardeşlik ilişkilerinin artırılması ve lisansüstü eğitim-öğretim işbirliğinin de her iki ülkede hayat bulması hedefleniyor.

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİNE YENİSİNİ EKLEDİ 

Ömer Halisdemir Üniversitesi, Kazakistan’ın T. K. Jurgenov Kazak Ulusal Sanat Akademisi ile işbirliği protokolü imzaladı.

Ömer Halisdemir Üniversitesinde gerçekleştirilen imza törenine Jurgenov Kazak Milli Sanat Akademisi Rektörü Prof. Dr. Bibigül Nüsip Janova adına Yüksekokul Müdürü Zura Jumahmetova katıldı.

Protokol imza töreni öncesi yaptığı konuşmada bu yıl 4.sü gerçekleştirilen Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumunu sürekli takip ettiklerini ve Ömer Halisdemir Üniversitesini de bu sempozyum kapsamında tanıdıklarını ifade eden Jummahmetova, Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi arasında oldukça başarılı bir şekilde yürütülen akademik işbirliği protokolünü takdirle karşıladıklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Adnan Görür de Türk ve akraba topluluklarla işbirliklerini artırarak kültürel birlikteliğin, tarih birlikteliğinin ve kardeşlik bağlarının daha ileri noktalara taşınması için üniversite olarak üzerlerine ne düşüyorsa yapma gayreti içerisinde olduklarını belirterek anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

5 yıl süreyle geçerli olacak protokolün imzalanmasının ardından Zura Jumahmetova tarafından Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’e Kazak kültürüne ait çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

28.04.2017