Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin kaderini değiştiren, Milli güçlerimizin tek istikamette buluştuğu, birlik ve beraberlik ruhumuzun en açık dışa vurumlarından biri olan Çanakkale Zaferimizin 105. yıl dönümünü büyük bir gurur ile karşılıyoruz.

Milli iradesine pranga vurulamayan ve sarsılmaz Milli İradesini, 18 Mart Çanakkale Zaferi gibi nice kahramanlık destanları ile tüm dünyanın hafızasında yer edinen yüce Türk Milleti mensubu akademisyenler olarak, aydınlık gelecek ideali ile çalışmalarımızı artırarak sürdürmekteyiz.

Medeniyetlerin bilim ile yükseldiği bu dönemde, milli bilinci yüksek, çalışkan ve dürüst öğrenciler yetiştirmek gayesi ile hareket ederek Türk Medeniyetini en yukarıya taşıma gayretimiz de her zaman canlı kalacaktır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ile anıyor, kahraman Türk Ulusunun 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü tebrik ediyorum.”

18.03.2020