Tarım ve Orman Bakanlığı ile Üniversitemiz Arasında Protokol İmzalandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, VII. Bölge Müdürlüğü ile Üniversitemiz arasında Niğde ilinin flora (damarlı bitkiler), fauna (kuşlar, memeliler, çift yaşarlar, sürüngenler, iç su balıkları) ve habitat/ekosistem izleme işine dair protokol imzalandı.

Niğde ilindeki biyolojik çeşitliliğin tür/popülasyon ve habitat/ekosistem düzeyinde izlenmesi maksadıyla yapılan protokol, Tarım ve Orman Bakanlığı VII. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar tarafından imzalandı.

İş programının, Üniversitemiz tarafından görevlendirilen akademisyenler ile Tarım ve Orman Bakanlığının VII. Bölge Müdürlüğü Niğde Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanacağı protokolün temel esası; Niğde ili karasal ve iç su ekosistemlerinin biyolojik çeşitlilik envanter izleme projesi kapsamında hazırlanan sonuç raporundaki izleme planlarına göre damarlı bitkiler ve omurgalı yaban hayvanları tür/popülasyon düzeyinde, özellikli alanlar ise habitat/ekosistem düzeyinde izleme işini kapsıyor.

Üniversitemiz Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine Tarım ve Orman Bakanlığı VII. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar’ın yanı sıra Orman ve Su İşleri Niğde Şube Müdürü Turgut Koçak, Aladağlar Milli Park Şefi Emin Gür ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan katıldı.

İmza töreni, Tarım ve Orman Bakanlığı VII. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer’in çerçeve, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’ın ise üniversitemiz anı tabağı takdiminin ardından sona erdi.

11.07.2018