“Türkü Türkü Türkiyem” Konseri

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Konser Salonunda “Türkü Türkü Türkiyem” isimli konser etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe; Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdür Vekili Doç. Dr. Serkan Ercan Bağçeci, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Resul Bağı, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Öğr. Gör. Mesut Arslan şefliğinde, Ülkemizin dört bir tarafından yöresel türkülerin seslendirildiği “Türkü Türkü Türkiyem” konserinde, hüzün ve coşku bir arada yaşandı.

“Allı Turnam Bizim Ele Varırsan” türküsüyle başlayan ve Şef Öğr. Gör. Mesut Arslan’ın ‘Gülbani’ mahlasıyla yazmış olduğu, ‘Ömrüm’, ‘Gitme’, ‘Sen Varsın’ ve ‘Çiçeğin Dökülse Sararsa Gülün’ türküleriyle devam eden konserde seslendirilen türküler, dinleyicilere keyifli anlar yaşattı.

‘Bir Yıldız Doğdu Yüceden’, ‘Gökyüzünde Asılıdır Zembilim’ ve ‘Yabandan Gel’ gibi sevilen Niğde Türkülerinin de icra edildiği konser, ‘Gaybana Sevdaluk’ ve ‘Hasan Geliyi Hasan’ isimli Karadeniz Türkülerinin seslendirilmesinin ardından sona erdi.

23.05.2018