Üniversitemiz Personeli “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Etkinliklerinde Bir Araya Geldi

Üniversitemiz personeli, Niğde Valiliği tarafından düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliklerinde bir araya geldi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergün ve Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Adalet Komisyon Başkanı Osman Soydal, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Şehit Ömer Halisdemir'in Ağabeyi Doğan Halisdemir, STK ve Siyasi Parti Temsilcileri ile Protokol Üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinliklerde; Şehit kabirlerinin ziyaret edilerek Kuran-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin yanı sıra 15 Temmuz Hatıra Ormanında fidan dikimi gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında ayrıca 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş öncesinde Üniversitemiz Derbent Kampüsü’nde toplanan Üniversite personelimizin Derbent Kavşağından Ömer Halisdemir Meydanına uzayan yürüyüşüne vatandaşlar da yoğun katılım gösterdi.

Sloganlar eşliğinde yapılan yürüyüşün ardından meydana toplanan vatandaşlar; Saygı Duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okudu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Kuran-ı Kerim tilaveti, protokol konuşmaları, 15 Temmuz Darbe Girişimi Belgeseli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarının sinevizyondan gösterimi ve 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısı tüm camilerden sela okunması ile son buldu.

Program kapsamında Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde Belediyesine ait Anı Defterine günün anlam ve önemine ilişkin duygu ve düşüncelerini yazdı. 

Programın ardından Vali Yılmaz Şimşek ve Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar birlikteliğindeki Protokol Üyeleri, Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir’in şehadete ulaştığı 16 Temmuz sabahının ilk saatlerinde Çukurkuyu’daki kabri başında dua etti.

16.07.2018