Üniversitemizde, Betül-Ziya Eren Genom ve Kök Hücre Merkezi ve İş Birliği İmkânları Anlatıldı

Üniversitemiz ve Erciyes Üniversitesi iş birliğinde, “Erciyes Üniversitesi Betül-Ziya Eren Genom ve Kök Hücre Merkezi ve İş Birliği İmkânları” konulu etkinlik düzenlendi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, fakülte dekanları ve akademik personelin katılım gösterdiği etkinliğe, Erciyes Üniversitesi Betül-Ziya Eren Genom ve Kök Hücre Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yusuf Özkul konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında Merkez hakkında bilgiler vererek kullanım alanlarını anlatan Prof. Dr. Yusuf Özkul, ortaklaşa yapılacak çalışmalar ve Merkez’den nasıl eğitim alınabileceği üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kök Hücre Araştırma ve Uygulama Birimine de sahip olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Yusuf Özkul, “Bu birimde birçok hücre tipinin izolasyonu, kültürü, farklılaştırılması ve uzun süre saklanması yapılmaktadır” dedi. Prof. Dr. Yusuf Özkul ayrıca bu güne kadar 150 seminer, 35 kurs ve bilimsel farkındalık amacı ile 100’ün üzerinde gezi düzenlediklerini de sözlerine ekledi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik sonunda, katılımlarından dolayı Prof. Dr. Yusuf Özkul ve Dr. Hilal Akalin’e, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan tarafından üniversitemiz anı tabağı takdim edildi.

31.01.2019