Üniversitemizde Patent Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Teknoloji Geliştirme Bölgesinde (Niğde Teknopark) gerçekleştirilen Patent Bilgilendirme Toplantısına, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Battaloğlu, Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği (KÜSİ) İl Temsilcisi Prof. Dr. Ö. Yusuf Toraman, Patent Birim Sorumlusu Prof. Dr. Ahmet Bilgil, KOSGEB İl Müdürü Niyazi Gücenmez, Ahiler Kalkınma Ajansı Niğde Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Serhat Taşdemir, Teknoparkta faaliyet gösteren firmalardaki araştırmacılar ile akademisyenler katıldı.

Patent bilgilendirme toplantısında, Destek Patent A.Ş. Başkanlık Danışmanı Hakan Özcan tarafından sunum gerçekleştirildi. Hakan Özcan sunumunda, akademisyenlerin buluşlarında bilinmesi gerekenler, patent sistemi, patentlenebilirlik kriterleri, patent belge süreçleri gibi konulara değindi. Ayrıca Hakan Özcan’a sunumunda, Destek Patent A.Ş.’den Kurumsal Müşteri Yöneticisi Burak Ergür ve Özel Müşteri Danışmanı Aslıhan Şahioğlu eşlik etti.

Program, toplantı sonrası firma ve üniversite yetkililerimizin, patent süreçleri hakkında görüş alışverişinde bulunmasının ardından son buldu.

09.05.2019