Üniversitemize Anlamlı Ziyaret

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ve Üniversitemizde Doktora eğitimi alan YÖK burslusu Pakistanlı öğrencilerle bir araya geldi.

Bilindiği üzere YÖK tarafından daha önce burs sağlanan, 15 Pakistanlı öğrenciden 12’si Ülkemize gelmiş ve bu öğrencilerden 2’si YÖK bursu ile doktora eğitimi almaları için Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüne yerleştirilmişti.

YÖK bursu ile doktora eğitimi almaları için Üniversitemiz Mühendislik Fakültesine yerleştirilen Muhammad Ali ve Ausnain Naveed isimli Pakistan Keşmir Bölgesinden gelen öğrencilerle bir araya gelmek maksadıyla Üniversitemizi ziyaret ettiklerini belirten Prof. Dr. Er, Ömer Halisdemir Üniversitesine bundan sonraki süreçte YÖK bursu ile öğrenci alımında destek olacaklarını, özellikle mühendislik ve tarım alanında YÖK burslusu uluslararası öğrenci yerleştirmeye özen göstereceklerini belirtti.

Öğrencilerin durumları ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette aynı zamanda öğrencilere görüş, şikayet ve önerileri de soruldu. Ömer Halisdemir Üniversitesinde öğrenim görmekten memnuniyet duyduklarını ifade eden öğrenciler, verilen destek ve ilgiden dolayı YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er ve Üniversitemiz yetkililerine teşekkür ettiler.

Ömer Halisdemir Üniversitesinin gelişim süreci ile ilgili bilgilerin de verildiği ziyarette Üniversitemizin geleceğine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Özellikle son yıllarda milletlerarası öğrenci artışı konusunda büyük yol kat eden Üniversitemiz adına önem arz eden ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin ardından sona erdi.

24.02.2017