Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Üniversitemizi Ziyaret Etti

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Üniversitemizi ziyaret etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar tarafından karşılanan Bakan Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’ya, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin ve Niğde protokolü ile Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, Oğuzhan Dedeoğlu ve Gökçe İçdemir de eşlik etti.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen sohbetin ardından, Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesini ziyaret eden Bakan Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Dekan Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan’dan Fakülte, yapılan çalışmalar ve hedefleri hakkında bilgiler aldı.

Daha sonra bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ise, Üniversitenin uluslararasılaşma stratejisini Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi üzerinden gerçekleştirmek istediklerini vurgulayarak, “Her yıl belli bölgelerden belli hedef ülkeler seçerek, oralarda Üniversitemizin ve Fakültemizin tanıtımını yapmayı amaçlıyoruz. Fakültenin burs imkânının da olması oldukça avantaj teşkil ediyor. Burayı bir üs olarak kullanarak üniversitenin dışa açılan penceresi olmasını hedefliyoruz. Ayrıca Türkiye’nin stratejik ortağı olan ülkelerden öğrenci gelmesi için özel protokoller yapıyoruz” diye konuştu.

Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinde öğrenci ve akademisyenlerle bir araya gelen Fakıbaba, çok farklı ülkelerden insanların bir arada bulunmasından etkilendiğini söyledi.

Öğrencilerle söyleşi yaparak onlardan gelen soruları yanıtlayan Bakan Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin sadece Niğde ili değil tüm Bölge için büyük bir avantaj olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizler bizi tanıtacak, çok önemli, çok değerli arkadaşlarımızsınız. Biz çok samimi, herkesi seven, herkesi kucaklayan ama demokrasinin önünde engel olanları da engelleyen bir yapıya sahibiz. Bunu yapmak zorundayız. Biz bunu yapmadığımız zaman, Ülkemizin güvenliği olmadığı zaman, ülkede yaşayan hocalarımızın, öğrencilerimizin, bizlerin hiçbirinin güvenliği yok. Güvenliği sağlamak devletimizin birinci görevidir. Bunu Avrupa da yapıyor, Amerika da yapıyor ama maalesef Türkiye yaptığı zaman kıyametler kopuyor ama gerçek öyle değil. Türkiye bütün insanlara saygılı ama eğer gerçekten Türkiye'ye karşı bir saldırı varsa Türkiye de bunun karşılığını verebilecek kadar, o kuvvette bir ülkedir. Onun için bizim çok önemli elçilerimiz olacağınıza inanıyorum. Çok başarılı olacağınıza inanıyorum, yürekten teşekkür ediyorum."

Bakan Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba daha sonra Fakülteye bağlı laboratuvarlar, seralar ve uygulamalı çiftliklerde incelemelerde bulundu.