Gönüllü Kök Hücre Bilgilendirme Konferansı

Ömer Halisdemir Üniversitesinde “Gönüllü Kök Hücre Bilgilendirme Konferansı” gerçekleştirildi.

Türk Kızılayı Niğde Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe; Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Kızılay Şube Başkanı Bekir Mumcu, Kayseri Kızılay ekibi, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan, projenin önde gelen gönüllülerinden Melek Güven “Bir hayat kurtarmak aslında çok basit. Hayat kurtarmak için çok fazla zengin olmaya gerek yok. Çünkü vücudumuzda paranın satın alamayacağı kök hücre taşıyoruz. Vereceğimiz 3 tüp kanla binlerce hastaya yaşam umudu olabiliriz” dedi.

Etkinlikte konuşma yapan Niğde Kızılay Şube Başkanı Bekir Mumcu ise, toplantıya katkı vermenin önemine değinerek, sağlığı için çare arayan insanlara destek olmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Kısa adı TÜRKÖK olan, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezinin, “Donör Ol Hayat Kurtar” sloganıyla farkındalık yaratma çalışmalarının anlatıldığı programda İç Anadolu Bölgesi Kök Hücre Kazanım Uzmanı Behlül Budak, donör adaylığı, kök hücre, ilik nakli ve kök hücre toplama yöntemleri gibi önemli konularda katılımcılara bilgiler verdi.

Donör olmanın önemine yönelik video gösterimiyle devam eden program, soru cevap kısmının ardından sona erdi.