“Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü” Fark Yaratmayı Hedefliyor

Üniversitemiz Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesine bağlı olarak eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren “Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü” öğrencilerine sağlayacağı olanaklarla fark yaratmayı hedefliyor.

 

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü, güçlü araştırma ve uygulama altyapısı, genç ve deneyimli akademik kadrosu, uygulama ağırlıklı öğretim müfredatları sektörün tercih donanımlı ziraat mühendislerini yetiştirme konusunda iddiasını ortaya koymaktadır. Türkiye’de hayvansal üretim alanında %100 İngilizce öğretim yapan ilk ve tek Bölümü olarak sadece konusunda uzman değil aynı zamanda iyi derecede İngilizce bilen ziraat mühendisleri yetiştirmeyi amaçlayan bölümümüz, bu sayede mezunlarına yurt içi ve yurt dışı kamu ve özel sektörde istihdam avantajları sağlamayı hedeflemektedir.

 

Bölüme yerleşecek öğrencilere 2 kişilik odalarda yurt olanağı, 600 TL karşılıksız Ayhan Şahenk Vakfı Bursu, ilk üç sırada kazanan öğrencilere 700 TL YÖK bursu sunulmakta, ayrıca öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumundan da öğrenim kredisi alabilmektedirler. Böylece öğrencilerimiz ailelerine fazla bir yük getirmeden  5 yıllık eğitimini rahatlıkla tamamlayabilecektir.

Çok sayıda ulusal ve uluslararası projeyi yürüten Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü, öğrencilerine ayrıca seçkin yurt dışı üniversitelerle iş birliği, tüm öğrencilerin en az bir yarıyıl yurt dışında öğrenim görme ve staj yapma imkanına sahip olabilmektedirler.