“HIV Enfeksiyonu ve AIDS: Dünyada ve Türkiye’de Son Durum” Konulu Panel Düzenlendi

Üniversitemizde “HIV Enfeksiyonu ve AIDS: Dünyada ve Türkiye’de Son Durum” konulu panel düzenlendi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; Niğde Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Eğitim Fakültesi Dekanı ve Rektör Vekili Prof. Dr. Bekir Çınar, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri, akademik ve idari personel yanı sıra öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Program, Niğde İl Sağlık Müdürlüğü’nden Dr. Abdullah Bircan’ın yaptığı açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında HIV enfeksiyonunun dünyanın ciddi bir sağlık sorunu olduğunu belirten Dr. Abdullah Bircan “Sağlık Bakanlığı HIV ve AIDS ile mücadelede risk grubundaki insanlara özellikle korunma ve bulaşma yolları hakkında bilgilendirme, danışmanlık hizmeti, tedavi konusunda yönlendirme ve ücretsiz test hizmetleri vermektedir. Ayrıca tüm sağlık kuruluşlarında bahsettiğimiz hizmetler etkin bir şekilde yürütülmektedir.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından kürsü alan Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Üner Kayabaş ise hastalığın bulaşma süreci ve korunma yollarının doğru anlatılması adına ‘1 Aralık Dünya AIDS Günü’ çalışmalarının önemli olduğunu belirttiği konuşmasında “Son bir yıl içerisindeki gelişmelerin, raporların, bilim dünyasına ve kamuoyuna sunulması insanları bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmada büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından program, “HIV Enfeksiyonu ve AIDS: Dünyada ve Türkiye’de Son Durum” konulu panel ile devam etti.

Oturum başkanlığını Prof. Dr. Üner Kayabaş’ın yaptığı panele; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayfer İmre ile Yrd. Doç. Dr. Tuğba Arslan Gülen panelist olarak katıldı.

Panelde; HIV enfeksiyonu ve AIDS hastalığının oluşum süreci, bulaşma yolları, risk grupları, tedavi yöntem ve oranları ile hastalığın sosyal boyutu hakkındaki saptamaların yanı sıra hastalıkla ilgili Ülkemizde ve dünyadaki son durum verileri de katılımcılarla paylaşıldı.

Soru-cevaplarla devam eden etkinlik, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan tarafından, Prof. Dr. Üner Kayabaş, Yrd. Doç. Dr. Ayfer İmre ve Yrd. Doç. Dr. Tuğba Arslan Gülen’e teşekkür belgesi takdiminin ardından sona erdi.