“İrfanımızın Mimarları” Etkinliği Büyük Beğeni Topladı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “İrfanımızın Mimarları” konulu şiir dinletisi, koro ve orkestra konseri büyük beğeni topladı.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te düzenlenen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Fakülte Dekanları ile Yüksekokul Müdürleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Çınar yaptı. Konuşmasına tüm şehitleri minnet, şükran ve rahmetle anarak başlayan Prof. Dr. Bekir Çınar “Gençlerimize örnek olmak adına bugün bizler dostça el sıkışmalıyız ki yarın onlar kardeşçe kucaklaşabilsinler. Yeryüzünün öğretmeni olmak için gökyüzünün öğrencisi olmak gerektiğini asla unutmamalıyız. Türk Genci isimsiz ecdanının kemiklerini abideleştirebildiği, servetin değil gayretin insanı olduğu ölçüde yücelebilecektir” diye konuştu.

Ülkemiz geleceğinin inanan yürekler, bükülmez bilekler ve eğilmez başlar üzerine kurulduğunu belirten Çınar “Bu vatanın milli iradesini bütün yabancı müdahalesinden çıkarıp, Osmanlı’nın, Fatih’in, Kanuni’nin ve Atatürk’ün iradesine; Hacı Bektaş’ın, Yunus’un ve Mevlana’nın sevgisine; Mehmet Akif’in vatan aşkına; Erzurum Kongresi’nin azmine bağlamak yegâne kurtuluşumuzdur” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından Üniversitemiz öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Aysun Hamzaoğlu Birer, Yrd. Doç. Dr. Ali Delikara ve Yrd. Doç. Dr. Resul Bağı tarafından hazırlanan şiir dinletisi, koro ve orkestra konseri ile devam eden programda gösterimi yapılan slayt ve film gösterileri oldukça ilgi gördü.

Üniversitemiz Halk Oyunları Ekibi Tarafından Hazırlanan ‘Zeybek Oyunu Gösterisi’nin yoğun ilgi gördüğü etkinlikte; Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Üner Kayabaş tarafından Prof. Dr. Bekir Çınar’a; Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar tarafından Yrd. Doç. Dr. Ali Delikara’ya; Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan tarafından Yrd. Doç. Dr. Aysun Hamzaoğlu Birer’e ve PEGEM Akademi Yönetim Kurulu üyesi Murat Turhan tarafından Yrd. Doç. Dr. Resul Bağı’ya katkılarından dolayı plaket ve çiçek takdimi gerçekleştirildi.

Program, 10. Yıl Marşı’nın okunması ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.