Öğretim Üyemizin Kazakistan Ziyareti

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Vekili Doç. Dr. Mehmet Demiral,  25 Kasım-25 Aralık 2018 tarihleri arasında, üniversitemiz ile ikili anlaşması olan ve Kazakistan-Astana’da bulunan L.N. Gumilyov Avrasya Milli Üniversitesi (Eurasian National University-ENU)’nde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Doç. Dr. Mehmet Demiral, Kazakistan’da bulunduğu sürede, L.N. Gumilyov Avrasya Milli Üniversitesinde dersler ve seminerler verdi.

Kazakistan dönüşünde, Türk-Kazak Kültür ve Eğitim Merkezi’nde Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan ve Eğitim Merkezi çalışanlarını ziyaret ederek bilgi ve deneyimlerini paylaşan Doç. Dr. Mehmet Demiral, ortak tarihe ve kültüre sahip iki ülke olarak Kazakistan ve Türkiye arasında, sadece eğitim kapsamında değil tüm alanlarda ilişkilerin artarak, devamlılık sağlamasının önemini belirtti.

İki üniversite arasındaki iş birliğinin nasıl geliştirilebileceğinin konuşulduğu ziyaret, Doç. Dr. Mehmet Demiral’ın, L.N. Gumilyov Avrasya Milli Üniversitesi yöneticilerinin, Türk-Kazak Kültür ve Eğitim Merkezi’ne göndermiş olduğu kitapları ve Kazakistan’ın önemli simgelerinden olan Altın Kartal figürünün işlendiği plaketi sunmasıyla sona erdi.