Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, 2018-2019 Eğitim Öğretim Dönemine Yönelik Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısında, Niğde’deki basın kuruluşlarında görev yapan basın mensupları  ile bir araya geldi.

Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen 2018-2019 Eğitim Öğretim Dönemine Yönelik Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik ve fakülte dekanları ve yüksekokul müdürleri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar: Amacımız, Bölgesel Kalkınma Odaklı, Öncelikli Alanlarda İhtisaslaşmış Yenilikçi Bir Üniversite Olmak

Üniversitemizin vizyonunun "bölgesel kalkınma odaklı, öncelikli alanlarda ihtisaslaşmış ve topluma hizmette öncü ve yenilikçi bir üniversite olmak" olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar; 2019-2023 Stratejik Planında, enerji, nanoteknoloji ve tarım-gıdanın öncelikli alan olarak belirlendiğini ve bu alanlarda üniversitemizin sahip olduğu görece rekabet üstünlüğünün sürdürülmesi için çalışmalara aralıksız devam edildiğini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar: Yeni Akademik Birimler ve Programlarla Güçlenmeye Devam Ediyoruz

Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesinin yoğun çabalar sonucunda Üniversitemize ve Niğde’ye kazandırıldığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, "geçen yıl ilk defa öğrenci aldığımız İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ve Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümlerine ek olarak; bu yıl Radyo Televizyon ve Sinema, Moda Tasarımı, Peyzaj Mimarlığı ve Sağlık Yönetimi lisans programları öğrenci alımına başlayacaktır. Benzer şekilde geçen yıl ilk defa öğrenci alan Aşçılık ve Optisyenlik programlarına ek olarak, bu yıl, Adalet, Fizyoterapi, Tapu Kadastro, Grafik Tasarımı ve Raylı Sistemler İşletmeciliği programlarına öğrenci alımının uygun görülmesini bekliyoruz " dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar Üniversitemizin, 55 farklı ülkeden 705 uluslararası öğrenciyi misafir ettiğini ve toplamda ise 25.505 öğrenci ile eğitim-öğretime devam edildiğini belirttiği konuşmasında, uluslararası öğrencilerin uluslararasılaşma konusunda Üniversitemize değer kattığını vurgulayarak, uluslararasılaşma strateji belgesi, uluslararası deneyime sahip akademik personel istihdamı, uluslararası işbirliği anlaşmaları, uluslararası üniversite birlikleri üyeliği, uluslararası fuarlara katılım ve uluslararası öğrencilere yönelik etkinlikler ile Üniversitemizin uluslararasılaşma stratejisini güçlendirme gayreti içerisinde olduklarını vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar: Yatırım Projeleri Hızla Tamamlanıyor

Açıklamalarında tamamlanan projeler ve yatırımlarımızdan da bilgiler aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Tıp Fakültesi Morfoloji Derslik Binası, Süheyla Hürrem Kubalı Sağlık Merkezi, 3. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ek Binası gibi önemli yapıların Üniversitemize kazandırıldığının altını çizerek devam eden projelerimizin de kısa sürede tamamlanması için gayret sarfettiklerini ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, ayrıca geçtiğimiz yıl içinde milletvekillerimizin de desteğiyle Tıp Fakültesi Morfoloji Binası için yaklaşık 5 milyon TL'lik ek ödenek tahsis edildiğini ve bu imkan ile binanın tamamlandığını vurguladı. Üniversitemiz Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili açıklamalarda da bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, NOHUTT ile Üniversitemiz ürünlerinin markalaştığını ve hem Üniversitemize hem de Niğde’ye katkı sağlayacak önemli bir marka oluşturulduğunu sözlerine ekledi.

Yeni açılan ve tekrar öğrenci alımına başlanan programlar ile ilgili olarak da, akademik ve idari personellerimizin özverili çalışmaların neticeye varması adına yönetim olarak her türlü desteği verdiklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, YÖK ile yapılan toplantılarda Üniversitemizin akademik bilgi ve birikimiminden, fiziki avantajlarından ve yetkinliklerinden bahsettiklerini aktardı. Bu bağlamda YÖK’e, Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde, Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı, İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı ve Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı ile Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Fen Bilgisi Eğitimi Doktora Programları için başvuruda bulunulduğunu da söyledi.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar: Öğrenci Yanlısı Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz

Tıp Fakültesinin akademik kadrosunun, akademik olarak anabilim dalı bazında çeşitlendirilmeye ve güçlendirilmeye devam edildiğini aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, gelişim odaklı çalışmalarımızla ilgili olarak YÖK Aday Adayı Araştırma Üniversitesi Niyet Beyanı, Kişisel Verileri Koruma Kanunu Bilgilendirme Toplantısı ve Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülü Başvurusu gibi çalışmaların yapıldığını belirtti.

Üniversitemizin bilişim altyapısını güçlendirme faaliyetlerinin devam ettiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, “Tüm Akademik Personele e-imza temini ve Manuel formların dijital entegrasyonu çalışmalarımız var. Akademik /Kulüp Etkinlik Düzenleme Otomasyonu, Uluslararası Öğrenci Değişim Programı Otomasyonu ve Akademik Performans ve Değerlendirme Sistemi Otomasyonu çalışmalarımız da yakında tamamlanacak” dedi.

“Üniversitemizin fiziki şartlarının iyileştirilmesi, yaz okulunun açılması, engelsiz kampüs çalışmalarımız, uluslararası eğitim imkanının sağlanması, otomasyon sisteminin güncellenmesi ve Kampüs Çarşı Sinema Salonumuzu hizmete almak gibi öğrenci yanlısı çalışmalarımız da devam ediyor” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, öğrencilerimizin akademik gelişimine katkı sağlayan ulusal ve uluslararası çağrılı bir çok etkinliğinde yapıldığını basın mensuplarına aktardı.

Son olarak “Doğa İle İçiçe Kampüs” parolası ile merkez kampüsümüzün ve bağlı kampüslerin yeşillendirilmesi konusunda önemli çalışmaların yapıldığını ifade eden Rektörümüz katılımlarından dolayı tüm basın mensuplarına  teşekkür etti.

Toplantı soru cevapların ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.