“Serbest Tavukçuluk Yetiştiriciliği Projesi” Tanıtım Toplantısı

Ömer Halisdemir Üniversitesinde “Serbest Tavukçuluk Yetiştiriciliği Projesi” tanıtım toplantısı düzenlendi.

Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Çamardı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen KOP destekli projeye ait tanıtım toplantısı, serbest sistem yumurta tavukçuluğunun yaygınlaştırılması ve buradan elde edilen yumurtaların pazarlanması konusunun görüşülmesi amacıyla Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Hayvansal Üretim Teknolojileri Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Proje ortakları ile sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu, projenin önemine değinerek, konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Katılımcıların tanışmasıyla devam eden programda konuşan Çamardı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Kenan Reyhandalı ise en önemli amaçlarının köyden kente göçü engellemek olduğunu belirterek, proje hakkında detaylı bilgiler aktardı.

Ardından söz alan Niğde Açık Cezaevi Müdürü Ramazan Fidanoğlu; projeye pazarlama konusunda destek olacaklarını ifade ederek, kurumlarına ait satış ofisinde bu projeden elde edilen ürünleri değerlendireceklerini belirtti.

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar ise konuşmasında her türlü desteğe hazır olduklarını belirterek, yöresel ürünlerin güçlendirilmesi konusunda bu konunun ele alınacağını ifade etti.

Üniversitemiz Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Sibel Canoğulları ve Doç. Dr. Betül Gürer’in projeye ilişkin açıklamalarıyla devam eden toplantı, katılımcılardan gelen önerilerin dinlenmesinin ardından sona erdi.