“Stratejik Planlama Farkındalık Eğiticilerin Eğitimi” Yapıldı

Üniversitemizde Kalite iyileştirme süreçleri kapsamında “Stratejik Planlama Farkındalık Eğiticilerin Eğitimi” düzenlendi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1071’de düzenlenen etkinlik, İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Selen Doğan, Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Türkmen, Stratejik Plandan sorumlu Dekan ve Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, Okul Sekreterleri, Şube Müdürleri ve birimlerin Stratejik Planlama Komisyonu Üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Stratejik planın içselleştirilmesi amacıyla düzenlenen programda konuşma yapan Prof. Dr. Selen Doğan “Stratejik düşünmek artık yöneticilerin sadece yıllık stratejik planlama süreci sırasında uygulamaları gereken bir aktivite olarak görülmemelidir. Bugünün yöneticileri için stratejik düşünmek ve çalışmak günlük faaliyetlerinin her adımında olmazsa olmaz bir bakış açısı haline gelmelidir” dedi.

Stratejik planlamanın ayrılmaz parçasının ‘katılımcı olmak’ gerektiğini dile getiren Doğan “Bir yöneticiden beklenenin sadece kendisinin stratejik düşünmesi değil, etrafındaki insanları da bu sürece dâhil etmesi ve stratejik planlamanın bir parçası haline getirmelidir” diye konuştu.

Stratejik planların takım çalışmasının bir parçası olduğunun vurgulandığı programda konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Türkmen ise başarının olaylara pozitif bakmaktan geçtiğini ifade ederek, süreç boyunca kendilerine destek olan tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ettiğini kaydetti.

Farkındalık ve stratejik planlamanın önemine yönelik videoların yoğun ilgi gördüğü etkinlik, soru- cevap bölümünün ardından sona erdi.