“Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” Programı Başarı ile Tamamlandı

Toplumun bütün fertlerine eğitim kurumlarından bireysel yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda faydalanma imkânı sağlayan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin yürüttüğüTemel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” programının 17. Dönemi başarı ile tamamlandı.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Niğde’de yetkilendirilmiş ilk ve tek İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Kurumu olma özelliği taşıyan ve Sürekli Eğitim Merkezi’nde 2014 yılından itibaren devam etmekte olan “A, B ve C” sınıfı “İş Güvenliği Uzmanlığı Temel Eğitim Programları” ile “Yenileme Eğitimleri” programları için yeni dönem kayıtları alınmaya devam edecek.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer; eğitim programlarının konularında uzman ve Bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitici belgesine sahip akademik kadro ile yürütüldüğünü ve Sürekli eğitim Merkezi’nin “İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı”nda %70 üzerinde başarı oranına sahip olduğunu belirtti.

 

Sınavların her yıl Nisan ve Aralık dönemlerinde ÖSYM tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden yetkililer, düzenlenen eğitim programlarının, katılımcıların talepleri doğrultusunda hafta içi-hafta sonu ya da hızlandırılmış olarak düzenlendiğini açıkladı.

 

Kontenjanların her bir sınıf için 16 katılımcı ile sınırlı olduğu kurslara başvurabilmek için katılımcıların Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.