TOYOTA’dan Üniversitemize Hibe

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. tarafından Üniversitemize eğitim amaçlı 1 adet 2018 model otomobil, 4 adet motor ve 2 adet şanzıman hibe edildi.

Toyota’nın Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmaları çerçevesinde hibe ettiği 1 adet 2018 model Toyota C-HR 4X4 otomobil ile 4 adet motor ve 2 adet şanzıman Üniversitemizin Otomotiv Teknolojisi Programı’nın yer aldığı Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından teslim alındı.

Otomotiv sektöründe satış sonrası hizmetler için yetişmiş teknik eleman ihtiyacını karşılamayı amaçlayan Toyota Teknik Eğitim Programı (T-TEP) kapsamında hibe edilen araç ve donanımlar dolayısıyla Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. yetkililerine şükranlarını ileten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, üniversite–sanayi işbirliğinin büyük önem taşıdığını ifade ederek eğitime verilen desteğin karşılığının mutlaka alınacağını ifade etti.

 

Rektör Kar tarafından ayrıca katkılarından dolayı, Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fahri Eker’e, mesleki eğitime destek kapsamında plaket takdimi gerçekleştirildi.