Üniversitemiz Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Elma Hasadına Başladı

Üniversitemiz Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Uygulama ve Araştırma alanında kurulu 50 dekarlık elma bahçesinde farklı elma çeşitleri mevcut olup bunlardan Golden delicious elma çeşidinin hasadı başlamıştır. Elma hasadı Üniversitemiz Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin ulusal ve uluslararası tüm öğrencileri ve çalışanlarımızla birlikte yapılmaktadır.

Hasat hakkında bilgilendirme yapan Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Zafer Ulutaş, “2017 üretim yılı için fakültemizin uygulama ve araştırma alanından yaklaşık 70-80 ton elma almayı tahmin etmekteyiz. Hasat edilen elmalar sınıflara ayrılarak soğuk hava depolarına transfer edilmektedir.  Farklı elma çeşitlerimizin yanı sıra armut, erik, kiraz, şeftali, nektarin gibi meyve türlerinin de üretimini yapmaktayız. Aynı zamanda Fakültemizde Bal üretimi de yapılmaktadır. Ürünlerimiz Üniversite personelinin ve Niğde Halkımızın tüketimine sunulmaktadır” dedi.