Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Düzenlenen “Uluslararası Biyolojik ve Tıbbi Bilimler Kongresi” Sona Erdi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Biyolojik ve Tıbbi Bilimler Kongresi (International Congress on Biological and Medical Sciences)”, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi.

Etkinliğin açılış törenine; Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde İl Protokolü, fakülte dekanları, akademik personel ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşması Kongre Başkanı ve üniversitemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Zeliha Selamoğlu tarafından yapıldı. Konuşmasında, kongrenin üniversite ve Niğde için önemine değinen Selamoğlu,  “Avusturalya, Bosna, Lübnan, İngiltere, Mısır, Yunanistan, İran, Japonya, Cezayir, Pakistan, Romanya, Slovakya, İspanya ve Türkiye olmak üzere dünyanın çeşitli üniversitelerin içinde olduğu 13 ülkeden misafirlerimizin  kongremize geldiğini ve alanlarında uzman konuşmacıların konuşmalarıyla ve poster sunumlarıyla kongremize değer katacaklarını belirtti.

Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Üner Kayabaş bir konuşma yaptı. Kongrede emeği geçenlere katkılarından dolayı teşekkür ederek, kongrenin yoğun ve verimli geçtiğini belirten Prof. Dr. Kayabaş, “Yaşam bilimleri alanında yeni teknoloji potansiyelini bir arada yaşayabildiğimiz, biyoloji ve tıp bilimleri alanındaki bilim insanlarını bir araya getirmek oldukça önemliydi” diye konuştu.

Programda daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar kürsü aldı. Konuşmasında, dünyanın farklı bölgelerinden gelen uzmanların, bilgi ve deneyimlerini üniversitemizde paylaşmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, böyle önemli bir etkinliğe ev sahipliğini üstlenmekten oldukça mutlu olduğu belirtti.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar konuşmasında ayrıca, “Tıp Fakültemiz yeni olmasına rağmen başarılı çalışmalar düzenlemektedir. Böyle güzel bir organizasyonu ve değerli bir akademik ortamı oluşturmasından dolayı Tıp Fakültemizde görev alan akademik personelimizi tebrik ediyorum ve kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum. Üniversitemiz ve Niğde için büyük önem taşıyan bu tarz çalışmaları desteklemeye her zaman devam edeceğiz” ifadesine yer verdi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ise konuşmasında Niğde’nin kültürel zenginliklerinin yanı sıra bilimin ışığında her geçen gün daha da gelişip büyüdüğüne dikkat çekerek, bunun en büyük göstergesini de bilime ışık tutan yönü ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin büyümesi ve gelişmesi olarak değerlendirdi.

Tıp Fakültesinin her geçen gün gelişmeye devam ederek, böyle önemli organizasyonlar düzenlemesinden duyduğu memnuniyeti belirten Vali Yılmaz Şimşek, “Sağlık konusunda da çok fazla dışa bağımlı olmadan halkına hizmet verebilecek potansiyele ulaşmış olan Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi her geçen gün hizmet zincirine bir yenisini ekleyerek büyümeye devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Kongrenin açılış töreninde ayrıca,  Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu tarafından, konser ve halk dansları gösterisi de sergilendi. Abdullah Alper Kurbani Şefliğinde gerçekleştirilen etkinlik katılımcıların büyük beğenisini topladı.

6 panelist, 17 konuşmacı, 80 sözlü sunum ve 25 poster sunumun gerçekleştirildiği kongre, 3 Kasım 2018’de düzenlenen Kapadokya turunun ardından son buldu.