Üniversitemiz Kazakistan ile İş Birliğini Güçlendirmeye Devam Ediyor

Üniversitemiz Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, ikili işbirliği imkânlarını görüşmek üzere 26-28 Haziran tarihleri arasında Kazakistan Almatı’da bulunan Kazak Ulusal Tarım Üniversitesine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’ın 16 Nisan 2018 tarihinde ilgili üniversiteye yaptığı ziyaret sırasında imzalanan iş birliği Mutabakat Zaptı çerçevesinde gerçekleştirilen ziyarette, Prof. Dr. Çalışkan’a, aynı üniversiteye yaz okulunda ders vermek üzere giden Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğretim üyesi ve Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Halil Toktay da eşlik etti.

Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan ve Doç. Dr. Halil Toktay ilk olarak Kazak Ulusal Tarım Üniversitesi Bilim ve Uluslararası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yessenbay Islamova ile bir görüşme gerçekleştirdi.

İki üniversite arasında çift diploma programları açılması, lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenci değişimi, Mevlana Değişim Programının aktif hale getirilmesi, ortak araştırma projeleri yürütülmesi ile Türk Dünyası Fen ve Mühendislik Kongresi düzenlenmesi konuları üzerinde durularak gerekli çalışmaların başlatılması kararlarının alındığı görüşme sonunda Prof. Dr. Çalışkan tarafından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Islamova’ya üniversitemiz anı tabağı takdim edildi.

İş birliği alanlarında ayrıntılı görüşmelerde bulunmak üzere Agrobiyoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baglan Makhamedova, Teknoloji ve Biyokaynaklar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Batyrkhan Buralhiev ile Orman, Arazi ve Su Kaynakları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurmankul Abayeva ile de birer görüşme gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan ile Doç. Dr. Halil Toktay ilgili fakültelerin bölüm başkanlarının da katıldığı görüşmelerde karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmanın yanı sıra fakültelerin laboratuvar ve araştırma-uygulama alanlarını ziyaret etme fırsatı da buldu.

Kazak Ulusal Tarım Üniversitesi’ne bağlı Patates ve Sebze Araştırma Enstitüsünü ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, ortak araştırma projeleri konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaret kapsamında Enstitü tarafından düzenlenen Uluslararası Organik Tarım Sempozyumu’nun açılışına da katılan Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan yaptığı açıklamada, ziyaretin çok verimli geçtiğini ve QS Dünya Üniversite Sıralamasında 650. sırada bulunan Kazak Ulusal Tarım Üniversitesi ile kısa zamanda somut iş birliği faaliyetlerine başlayacaklarını ve bu iş birliğinin üniversitemiz ile fakültemizin uluslararası alanda tanınırlığına önemli katkı yapacağına ifade etti.

Ziyaret ile ilgili bilgiler için tıklayınız.