Üniversitemizde, Şehit Aileleri Onuruna İftar Programı Düzenlendi

Üniversitemizde görev yapan şehit yakınları ve onların aileleri onuruna, Merkez Yerleşke Yemekhanesinde iftar programı düzenlendi.

Ramazan ayı münasebetiyle düzenlenen iftar yemeğinde; Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ile üniversitemizde görev yapan şehit yakınları ve onların aileleri bir araya geldi.

İftar öncesi bir selamlama konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, yemeğe katılan şehit aileleri ile etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek, Ramazan ayının birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmesindeki önemine değindi.

Şehitlerimiz sayesinde bu toprakların vatan olduğunu ifade eden Rektör Kar,  Milletimize, memleketimize ve şehit ailelerine sahip çıkmanın görevimiz olduğuna dikkat çekti.

Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bekir Çınar ise yaptığı konuşmada; şehitlerimizin istiklal ve istikbalimiz için canlarını siper ettiklerini belirterek, şehitlerimize rahmet, şehit ailelerine sabır ve metanet, gazilere de acil şifalar diledi.

Üniversitemiz Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarının icra ettiği eserler eşliğinde devam eden program, duaların edilmesi ve okunan ezanla birlikte oruçların açılmasının ardından sona erdi.