Zekai Dede’nin Isfahan Mevlevi Ayini Konseri

Üniversitemiz Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından “Zekai Dede’nin Isfahan Mevlevi Ayini Konseri” düzenlendi.

Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Konser Salonu’nda gerçekleştirilen konsere; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Çınar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Timur Vural’ın, Mevlevi ayini hakkında bilgiler verdiği konuşmanın ardından başlayan etkinlikte; Zekai Dede’nin Isfahan Mevlevi ayini, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından seslendirildi.

Beğeni toplayan etkinlik, Konservatuvar öğrencimiz Soner Arıkan’ın Aşr Duası ile Post Duasını okumasının ardından sona erdi.