IMF e-Library Veri tabanı, 2020 yılı itibari ile Serbest Erişimli veri tabanlarımıza eklenmiştir.

Siteye Erişmek İçin tıklayınız.

IMF eLibrary veritabanı küresel ekonomi, finans, gelişen pazarlar, ticaret vb. konularda süreli yayınlara, e-kitaplara ve istatistiklere erişim imkanı sunan IMF eLibrary veri tabanının içerisinde 310 tanesi kitap olmak üzere 15000 in üzerinde çeşitli kaynaklara ve bir milyondan fazla veri serisine erişim sağlamaktadır. IMF eLibrary, IMF’nin süreli yayınlarına, kitaplarına, makale ve çalışmalarına, ve istatistik araçlara erişim sunarak analiz ve araştırmayı kolaylaştırır. eLibrary kullanarak makroekonomi, finans, küreselleşme, büyüme, ticaret ve hibe, IMF teknik desteği, demografikler, gelişen pazarlar, ekonomik politika tavsiyeleri, ve daha fazlası hakkında bilgi alabilirsiniz. 

İstatistiki Veriler: Çevrimiçi istatistik koleksiyonu, IMF istatistiklerine tarayıcı tabanlı erişim sunar. Veritabanları içerisinde konu veya ülke taramaları yapabilir ve bilgi toplayabilirsiniz. Tüm arşivin yanısıra veri aralıkları raporun istendiği dönem ya da sıklık için değiştirilebilir. Analizlerde ve raporlarınızda kullanmak üzere sonuçları farklı dosya biçimlerinde bilgisayarınıza indirebilirsiniz. • 4 çevrimiçi istatistik veritabanında 1.000.000’dan fazla seri ayrıca 300 yayın ve 8 ek veri seti • Uluslararası Finansal İstatistikler, Ticari Yönelim İstatistikleri, Ödeme Dengesi İstatistikleri, Devlet Finans İstatistikleri, COFER, Mali Takip, Finansal Sağlamlık Göstergeleri, İstatistiki Yıllıklar, elkitabı ve rehberler ve daha fazlası..

Kitaplar ve Analitik Yayınlar Koleksiyonu

Global ve bölgesel ekonomik ve finansal araştırma, tahmin ve analiz yapmanıza olanak sağlayacak 15.000’den fazla yayın. Bu koleksiyon ile IMF ekonomistlerinin kitapları ve derinlemesine araştırmalarıyla mali reform, kaynak yönetimi, ülke analizi, küreselleşme gibi konulardaki çalışmalarına erişebilirsiniz. Koleksiyon içerisinde IMF’in en son çıkan kitapları, makaleleri, personel araştırmaları ve ülke raporları mevcuttur.


Süreli yayınlar ve Raporlar Koleksiyonu

AREAER Online ve 1.300’den fazla yayın, Dünya Ekonomik Bakışı, Afrika, Amerika, Asya, Avrupa, Orta Doğu Bölgesel Analizleri, Küresel Finansal Stabilite Raporu, ve daha fazlası. AREAER, IMF üyesi 188 ülkenin döviz kurları ve ticaret rejimlerini takip eden bir rapordur. AREAER yıllık raporlarını doğrudan görüntüleyebilir ya da yıl, ülke ve kategorilere göre verileri sorgulatabilirsiniz.