2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Türkiye-Pakistan Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Çağrısı

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında Türkiye ile Pakistan arasında lisansüstü eğitim gören öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğini esas alan Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı başvuruları başlamıştır.

Üniversitemizin Mevlana Değişim Programı Protokolü bulunan Pakistan’daki yükseköğretim kurumları ile proje yürütücüleri tarafından gerçekleştirilmesi planlanan proje başvurularının  08.07.2018-15.09.2018 tarihleri arasında https://yoksis.yok.gov.tr internet adresi üzerinden girişlerinin yapılması gerekmektedir.

Sistem üzerinden yapılan başvuru çıktıları Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Kurum Koordinatörlüğü aracılığıyla Rektör imzalı üst yazı ekinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na iletilecektir.

Başvuru Yapılabilecek Alanlar:

• Energy Technologies
  • Food Technologies
  • Sustainable Enviromental Technologies
  • Material Science
  • Smart Transportation Systems
  • Robots and Smart Symtems

Değişime katılacak öğrenci ve öğretim elemanlarına ödenecek tutarlar:

Değişim Türü

Aylık Burs Miktarı (TL)

Giden Öğrenci

1.200

Değişim Türü*

Öğretim Üyesi Günlük Yevmiye Miktarı (TL)**

Diğer Unvanlar Günlük Yevmiye Miktarı (TL)

Ulaşım (TL)

Giden Öğretim Elemanı

3.500

*Gelen öğrenci ve öğretim elemanlarının burs, günlük yevmiye ve ulaşım giderleri, karşı kurum tarafından karşılanacaktır.

**14 günden uzun süren öğretim elemanı değişiminde; 15 inci ve sonrası günler için günlük yevmiye miktarının %70’ i gündelik olarak esas alınacaktır.

Çağrı Metni için Tıklayınız.

Üniversitemiz Mevlana Değişim Programı Protokolleri için tıklayınız.

Detaylı Bilgi için Tıklayınız.