Beceri ve Yetkinlikler
  1. Alanındaki işletmelerin etkilendiği iç ve dış çevre faktörlerini ve organizasyon yapılarını bilmeli. 
  2. Pastane ve ekmek ürünlerinin hazırlanması, süslenmesi ve sunumu becerisine sahip olmalı.
  3. Müşterilerle gerekli iletişimi kurabilecek yabancı dil bilgisine sahip olmalı.
  4. Alanı ve mesleği ile ilgili güncel gelişmeleri takip etmeli.
  5. Alanının gerektirdiği en az temel düzeyde bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanmalı.
  6. Yiyecek içecek işletmelerinde menü planlama ve fiyatlandırma hakkında bilgi sahibi olmalı.
  7. İşçi sağlığı-güvenliği ve temel ilk yardım hakkında bilgi sahibi olmalı.
  8. Alanındaki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar, gıda mevzuatı ve uygulamalar ile ilgili temel düzeyde bilgi sahibi olmalı.
  9. Mutfak planlaması ve tasarımı hakkında bilgi sahibi olmalı.
  10. Alanıyla ilgili temel kavramlar hakkında bilgi sahibi olmalı ve sektörde uygulamalı.
  11. Etik kurallar çerçevesinde çalışmalarını sürdürmeli ve etkin bir iletişim gücüne sahip olmalı.
  12. Beslenme, menü planlama, gıda hijyeni ve muhafaza teknikleri hakkında bilgi sahibi olmalı.
  13. Alanı ile ilgili hizmet süreçlerini, tüketici ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda ve tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, değerlendirir, geliştirir ve hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm önerebilmeli.
  14. Yiyecek içecek işletmelerinde yapılan toplu yemek organizasyonlarında ekip çalışması yapabilmeli.
  15. Okulda ve staj çalışmalarında edindiği teorik ve pratik bilgileri sektörde rahatlıkla uygulamalı.

Son Güncelleme Tarihi:27.10.2023