ÇELİKHAN OTEL'E TEKNİK GEZİ



Ömer Halisdemir Üniversitesi Ulukışla Meslek Yüksekokulu Çevre Temizliği ve Denetimi Programında yer alan TEM1006 Temizlik Teknolojisine Giriş-II, TEM2006 Temizlik Uygulama Teknikleri-II TEM1002 Çevre Denetimi ve TEM2010 Çevre Etkileri ve Değerlendirme dersleri kapsamında Çiftehan Çelikhan Otel’e 26 Mayıs 2017 tarihinde inceleme yapmak üzere bir teknik gezi düzenlenmiştir. Söz konusu etkinlik Öğr. Gör. Ebru KARATAŞ, Öğr. Gör. Hilal DURUMEL ve Çev. Müh. Oya GÜRBÜZ yürütücülüğünde 16 öğrenci ile gerçekleşmiştir.



Çiftehan:   Çiftehan  Niğde İlinin güneyinde yer almaktadır. Kasabanin denizden yüksekliği 950 m dir. Çiftehan Kasabası Akdeniz Bölgesi ile iç Anadolu Bölgesini birbirine bağlayan yolların kesiştiği Orta Toroslar üzerinde bulunmaktadır. Çiftehan, Doğusu Pozantı ve Batisi Ulukışla, Güneyi Tarsus, Kuzeyi Çamardı  ilçeleri ile çevrilidir. Kasaba yüksek dağlarla çevrilidir.



Çelikhan Otel: 1950 yılında Çelik Palas adıyla kurulan otel 2005 yılında yenilenerek Çelikhan Otel and Spa adıyla termal tesis konseptiyle hizmet vermeye başlamış. Otelde 106 oda, toplantı salonu, Fitness salonu, termal havuzlar, spa merkezi ve 2 adet toplantı salonu bulunmaktadır.



Çevre Temizliği ve Denetimi Programı 1. ve 2. Sınıf öğrencileriyle gerçekleştirilen gezi kapsamında otelin oda temizliği, havuz dezenfeksiyonu, banyo, tuvalet temizliliği,  çamaşırhane bölümü, ütü alanı ve kullanılan temizlik malzemeleri hakkında öğrenciler bilgi sahibi olmuştur.