KAZAKİSTAN'DAN GELEN PROTOKOL ÖĞRENCİLERİ ÜNİVERSİTEMİZDE EĞİTİME BAŞLADI

       

Üniversitemizin Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi ile imzalamış olduğu Akademik ve Bilimsel İşbirliği Protokolü kapsamında, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminde Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi ‘nden  ve  Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden   eğitim almak üzere 3’er öğrenci 17.02.2017 tarihinde Üniversitemize gelmişlerdir.  Misafir öğrencilerimiz, Üniversitemiz  Öğretim Görevlisi Perizat YERTAYEVA refakatinde Rektörlük tarafından tahsis edilen araçla Kayseri Erkilet Havalimanında karşılanmışlardır.

Misafir öğrencilerimiz daha önceden organizasyonu yapılan Ayhan Şahenk öğrenci Yurduna yerleştirilmiştir. Misafir öğrencilerimizin, eğitime başlamaları için resmi yazışmaları hızlı ve koordineli bir şekilde tamamlanmıştır.

Erasmus Kurum Koordinatörü Uzm. Hülya ÜRÜNDÜ tarafından Üniversitemiz ve öğrencilik hakları konusunda bilgilendirilmişlerdir.

Misafir öğrencilerimiz; Üniversitemiz tarafından sunulan eğitim, akademik, konaklama ve diğer imkanlarda sağlanan destek için memnuniyetlerini bildirmişlerdir. Ayrıca uyum sağlama  konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını, ortama çabuk adapte olduklarını ifade etmişlerdir. Daha önce Program deneyimi olan  öğrencimiz Murat BİRCAN’ın gönüllü refakatinin, kurumlararası  evrak takibi ve işlemlerinde ve iletişim kurmada kendilerine son derece kolaylık sağladığını belirtmişlerdir.

Gelen Öğrenciler; Üniversitemiz Yönetiminin ve Ofisimizin ilgisinden ve değerli desteklerinden dolayı memnuniyetlerini ve teşekkürlerini sunmuşlardır..