Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
NOHU Login
OGRIS
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
OGRIS
EBYS Web Sayfası
Uzaktan Eğitim Sistemi
NUBulut
Uzaktan Eğitim Sistemi
Akademik Takvim
Telefon Rehberi
Telefon Rehberi
Bilgi Paketi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos/Rezervasyon
Anket
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos/Rezervasyon
Anket
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paketi
Kurum Hakkında Bilgi
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu
Organizasyon Şeması
Akademik Takvim
Genel Bilgi
Genel Giriş Koşulları
Genel Kayıt Prosedürleri
Kurallar ve Yönetmelikler
Önceki Dönemlerin Tanınması
Diploma Eki
Akademik Danışmanlık Düzenlemeleri
AKTS Kredi Dağılımı
İsim ve Adres Bilgileri
Derece Programları
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans
Doktora
Course Catalogue For Exchange Students
Öğrenciler için Genel Bilgiler
Yaşam Giderleri
Barınma Olanakları
Beslenme Olanakları
Sağlık Hizmetleri
Sigorta
Öğrenme Olanakları
Kültürel ve sosyal Faaliyetler
Sportif ve Boş Zaman Faaliyetleri
Öğrenci Kulüpleri
Uluslararası Programlar
Dil Politikası ve Kurslar
Staj
Burs Olanakları
Engelli Öğrenci Olanakları
Öğrenci İşleri
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Niğde'de Yaşam
GDM6124 / TAHIL TEKNOLOJİSİNDE YENİ ANALİZ VE İŞLENME YÖNTEMLERİ
Ders Bilgileri
>
Dersin Kodu
Yarıyıl
Dersin Türü
Seviyesi
Dili
Dersin Adı
Teorik
Pratik
Kredi
AKTS
Dersin Koordinatörü
E Mail
Dersin Yardımcı Elemanı
E Mail
Dersin Amacı
Tahıl teknolojisindeki yeni analiz ve işleme yöntemleri, raf ömrü süresince tahıl ve ürünlerinde meydana gelen değişmeler ile takip/tespit analizleri, tekstür ve reoloji analizleri, renk analizleri, termal analizler, aromatik ve duyusal analizler, sektörel ve akademik çalışma hayatında karşılaşıla bilenecek teknolojik işleme ve analiz yöntemleri hakkında bilgi vermek.
Dersin Kısa İçeriği
Tahıl çeşitleri ve tahıl fraksiyonlarının özellikleri, tahıl işleme (kalite takdiri, tavlama, ıslatma, öğütme, ürüne işleme, pişirme) sürecinde kullanılan yeni teknikler, raf ömrü süresince tahıl ve ürünlerinde meydana gelen değişmeler, biyoaktivite analizleri, tekstür ve renk analizleri, reolojik analizler, kalıntı ve katkı analizleri, saflık-orjinalite analizleri, termal analizler, aromatik yapı ve lezzet tespiti, duyusal analiz teknikleri, taramalı elektron mikroskobu ve diğer mikroskobik görüntülerin işlenmesi ve imaj analizi yöntemleri
Dersin Önkoşulu