2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri



DERS KAYIT YENİLEME HAFTASINDA YAPILACAK İŞLEMLER

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı ders kayıt haftası 1 Mart 2021 Pazartesi saat 18:00-5 Mart 2021 Cuma saat 17:00  arasında olup, ders kaydı aşağıda belirtilen işlem adımlarına göre yapılacaktır.


HARÇLARLA İLGİLİ BİLGİ İŞLEM BASAMAKLARI

1- Normal eğitim-öğretim süresini tamamlamamış ve 2. Üniversite olarak Enstitümüzde kaydı bulunmayan öğrenciler katkı payı ödemeyeceklerdir.

2- Azami süresini dolduran ve/veya   normal süre içinde olan öğrencilerimizden bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programı olarak Enstitümüzde kaydı bulunanlar,

11 Temmuz 2020 tarihli ve 31182 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “2020-2021 eğitim-öğretim yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar” ın 10. Maddesinin 3. Fıkrasında “Öğrencinin kayıtlı olduğu sadece bir programın öğrenci katkı payı devletçe karşılanır. Birinci ve açık öğretim kapsamında bir programa kayıtlı iken aynı kapsamda bir yükseköğretim programına Bir Yükseköğretim Programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde ikinci programa ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır.” hükmü yer almaktadır. Ayrıca kararın 10. Maddesinin 1. Fıkrasına göre hazırlık sınıflarında öğrenci katkı paylarının devlet tarafından katkı paylarının karşılanacağı süre 1 yıldır.  (Katkı Payı/ Öğrenim Ücretlerihükmü gereğince harç tahakkukları otomasyon sistemi üzerinden gerçekleştirilmiştir.

ÖĞRENCİNİN KAYITLI OLDUĞU DİĞER YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMINDAN KAYDINI SİLDİRME DURUMU HARİÇ, ENSTİTÜMÜZLE GÖRÜŞMESİ GEREKEN HERHANGİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.

3-Yukarıda yapılan açıklamalar dışında normal sürelerini tamamlayarak azami süresi içinde olanlar ve azami sürelerini tamamlayarak öğrenimlerine devam eden öğrenciler Üniversitemiz öğrencilerinin, katkı payı /öğrenim ücreti ödeme işlemlerini 2 şekilde yapabileceklerdir. 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı harç ödemelerinin yapıldığı TR880001000214379742865025 iban numarasına ödeme yapılmayacaktır.

a- SANAL POS ile ödeme

Sanal Pos ile ödeme işlemi üniversitemiz kurumsal ödeme sistemi https://kos.ohu.edu.tr adresinden öğrenci numaranızı girdiğinizde ya da OGRİS harç durum sayfasında Kurumsal Ödeme Sistemi düğmesi tıklanarak size ait harç miktarı ile banka ödeme sayfası yönlendirilerek ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Sanal Pos ödemesi konusunda yardım almak için tıklayınız.

Tezsiz yüksek lisans öğrencileri için sanal pos ödeme sistemi bulunmamaktadır. Ödemelerinizi diğer seçenekler ile yapabilirsiniz. 

b- T.C Ziraat Bankası Şubelerinden ödeme    

Öğrenciler 26 Şubat - 05 Mart 2021 tarihleri arasında Türkiyenin herhangi bir yerindeki T.C ZİRAAT BANKASI ATM ' lerinden  veya İnternet şubesinden  katkı payını /öğrenim ücretini ödeyebileceklerdir. (Ödeme sırasında size öğrenci numarası sorulacaktır.) (11 haneye tamamlanacak şekilde baş tarafına sıfır ekleyerek)

Öğrenci katkı payını ödeyen öğrenciler, kayıt yenileme işlemlerini 01-05 MART 2021 tarihleri arasında https://otomasyon.ohu.edu.tr/ogris/?cookieCheck=true adresinden yapmaları gerekmektedir.

 

DERS SEÇİMLERİ

Seçilecek derslere öğrenci ile birlikte öğrencinin danışmanı karar verir. Ders Seçimini Tamamlayarak onay veren öğrenci “Danışman Onayını Sisteminde Takip Edecektir".  

· Enstitümüz  Katkı payı yatırma ve kayıt yenileme işlemleri 01-05 MART 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

   2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında  kayıt yaptırıp Ders Döneminde bulunan Yüksek Lisans öğrencilerimizin "6002 kodlu Seminer (Zorunlu), Özel Konular II, Tez Çalışması (Tez Önerisi)" dersleri dahil toplam 34 AKTS'lik ders seçip danışmanlarının onayına sunmaları gerekmektedir.

    2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında  kayıt yaptıran Tezsiz Yüksek Lisans öğrencileri “Dönem Projesi” dahil toplam 32 AKTS'lik ders seçip danışmanlarının onayına sunmaları gerekmektedir.

       2020-2021 Eğitim-Öğretim yılından önce kayıt yaptıran öğrencilerimiz ise; 

1. Öğrenci derslerini ve semineri alarak başarı ile tamamlamamış ise derslerini ve/veya semineri döneminde alarak Eğitim-Öğretim planına uygun olarak öğrenimine devam eder. Kayıt yaptırdığı ilk yarıyılda Ders(ler) ve/veya seminer ile birlikte “Tez çalışması (Tez Önerisi)” ile “Özel Konular”a kayıt yaptırmalıdır.

2. Öğrenci derslerini ve semineri alarak başarı ile tamamlamış ama Tez Önerisini vermemiş ise kayıt yaptırdığı ilk yarıyılda “Tez çalışması (Tez Önerisi)” ve “Özel Konular” ile birlikte “Tez çalışması” na kayıt yaptırmalıdır.

3. Öğrenci derslerini ve semineri alarak başarı ile tamamlamış ve Tez Önerisini vermiş ise kayıt yaptırdığı ilk yarıyıldan itibaren “Tez çalışması” ile “Özel Konular”a kayıt yaptırarak devam eder.

 

Ders Ekle-Sil: Kayıt Yenileme İşlemlerini 01 - 05 MART 2021 tarihleri arasında yapmayanlar için Öğrenim ücreti/Katkı payı yatırma ve Ders kaydı Ek süre Ders Ekle-Sil 10 - 12 MART 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihlerden sonra ders alma işlemleriyle ilgili hiçbir işlem yapılmayacaktır.  

Not: Harç tahsilatı işlemleri on-line yapıldığından banka işlemleri tamamlandıktan sonra aynı gün içerisinde ders kaydı yapılabileceğinden kayıt yenileme işlemi için 12 MART 2021 tarihi son gündür. Öğrencilerimizin ödemiş oldukları katkı payını /öğrenim ücretini aktif hale getirmeleri için otomasyon sistemi üzerinden ders kayıt linkini tıklamaları gerekmektedir.  Kayıt yenileme işlemleri öğrenciler tarafından tamamlandığı takdirde ders kayıtları danışmanları tarafından onaylanacaktır (Ders kayıt Formları ve Banka Dekontlarının daha sonra Enstitü öğrenci işleri tarafından istenebileceği ihtimali göz önünde bulundurularak muhafaza edilmesi öğrencilerin menfaatine olacaktır).


BAŞKA ANABİLİM DALINDAN DERS SEÇME

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri gereğince başka Anabilim Dalından ders seçilebilmesi için; danışmanın teklifi ilgili Anabilim/Ana Sanat Dalı Başkanlığı'nın önerisi Enstitü Yönetim Kurulu'nun onayı gerekmektedir.


TEKRARA KALDIĞI DERSİN YERİNE (ZORUNLU DERS HARİÇ) BAŞKA BİR DERS SEÇME

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri gereğince tekrara kaldığı dersin yerine (zorunlu ders hariç) başka bir dersi seçmesi durumunda danışmanın ilgili Anabilim/Ana Sanat Dalı Kurulunun onayı gerekmektedir.


ÖNEMLİ NOT: Ders Seçimini yaptığı halde onay vermeyen ya/ya da Onay Aşamalarının tamamlanmasını takip etmeyen öğrencinin dersleri onaysız olacağından "Ders Kayıt" yaptırmış sayılmayacaktır. Bu sebeple öğrencinin DERS ONAY TAKİBİNİ YAPMASI ÖNEMLE RİCA OLUNUR