Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Beştepe'de Düzenlenen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı

2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK üyeleri, büyükelçiler, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar ve diğer Üniversite Rektörleri ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Tören, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın konuşması ile başladı. Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç konuşmasında Yükseköğretimde dijital dönüşümün öneminden bahsederek belirlenen 16 üniversitede beş bini aşkın öğretim elemanına dijital ders malzemesi hazırlama eğitimi verildiğini ve 60 bine yakın öğrenciye dijital okur - yazarlık dersi alma imkanı sağlandığını ifade etti.
Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç açıklamalarının devamında ise yapay zeka, büyük veri, nesnelerin interneti, bulut bilişim, güneş enerjisi, motor teknolojileri, tarım ve hayvan biyoteknolojisi ve daha pek çok gibi kritik alanda öğretim üyesi istihdamını da gerçekleştirdiklerini önemle vurguladı.
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın konuşması ile başlayan 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreninde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bir konuşma gerçekleştirdi.
Akademik eğitimin kesintisiz devam etmesinin önemini ifade eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizin her şehrinde üniversite kurma sözü verdiklerini ve milletin desteği ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin gayretiyle, bu sözü tuttuklarını ve Türkiye'nin 81 ilinin tamamında üniversite kurulmasını sağladıklarını önemle vurguladı.
Üniversiteleri, araştırma üniversiteleri, bölgesel kalkınma odaklı üniversiteler ve mesleki uygulama ağırlıklı üniversiteler gibi farklı misyonlara sahip yapılar halinde geliştirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu sayede Üniversitelerin bulunduğu bölgenin ihtiyacı olan alanlarda uzmanlaşmasının sağlanacağını da belirtti.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının sonunda, yeni akademik yılın tüm üniversitelerimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu. 
Program, konuşmaların ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç tarafından YÖK 2020 Üstün Başarı Ödülleri'nin sahiplerine verilmesi ile sona erdi.
15.10.2020