Rektörümüzden 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin umutlarının yeşerdiği ve kurtuluş mücadelemizin başlaması için atılan ilk ve en büyük adımlardan birinin tarihidir.
Zaferle sonuçlanan Milli Mücadelemizin başladığı 19 Mayıs 1919 tarihinden itibaren ülkemiz, her zaman gelişme ve ileri gitme eğiliminde olmuş, son yıllarda yapılan yerli ve milli teknoloji hamleleriyle ortaya çıkan güzel sonuçlar ise milletimiz için huzur ve mutluluk dolu geleceğe olan inancı artırmıştır. 
Bizler de kazanılan büyük zaferlerimiz neticesinde büyük bedeller ödeyerek kazandığımız bağımsızlığın kıymetini bilen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak öz kaynaklarımız ve ortaklıklarımız ile yürüttüğümüz bilim, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla ülkemizin gelişimine katkı sağlama gayretindeyiz.
Tüm bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kıymetli silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanları rahmet ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.”
18.05.2023