“Öğrencilikten Tasarımcılığa”


Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı bölümü tarafından “Tekstil ve Moda Tasarımı Söyleşileri” kapsamında “Öğrencilikten Tasarımcılığa” isimli çevrimiçi söyleşi gerçekleştirildi. 

Creative Manager Bahadır İzbul’un konuk olarak katıldığı etkinlik, bölüm öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Menekşe Sakarya ve Dr. Öğr. Üyesi Esra Varol’un moderatörlüğünde 12 Aralık 2020 tarihinde saat 14:00’da çevrimiçi olarak başladı. Söyleşiye, Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı bölümü öğretim elamanları ve birinci sınıf öğrencileri ile Üniversitemiz Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı ve Giyim Üretim Teknolojisi programlarında eğitim alan öğrenciler ve öğretim elamanları ile diğer üniversitelerden öğretim elamanları katılım sağladı.

Söyleşide Bahadır İzbul, Tekstil ve Moda Tasarımı mesleğini seçerek eğitim hayatına yeni başlamış öğrencilerin mezun olduktan sonra iyi bir kariyer yapabilmek için geçilen aşamalara ilişkin hazırlanan soruları cevaplarken kendi yaşamından örnekler vererek deneyimlerini paylaştı. İzbul, özellikle moda tasarımı sektöründe dijitalleşmenin ve bu alanda alınacak eğitimin önemine vurgu yaptı. Ayrıca tasarımcı adaylarına hedef kitlenin özelliklerini iyi tanımaları gerektiğinden ve öğrencilik yıllarında proje bazlı derslerinde gerçekleştirecekleri sunumların meslek yaşamlarına çok büyük katkı sağlayacağından bahsetti. İyi bir tasarımcı olmak için deneyim sahibi olmanın önemini anlatan İzbul, konuya ilişkin tavsiyelerde bulundu. Etkinlik,  öğrenci ve akademisyenlerden gelen sorular cevaplandırıldıktan sonra sonlandırıldı.