Ebeler ve Hemşireler Ant İçti

Üniversitemiz Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulundan 2017-2018 eğitim öğretim yılını tamamlayarak mezun olan, 103 hemşire ve 45 ebe, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te düzenlenen “Ant İçme Töreni”nde mesleki yeminlerini ederek yeni bir başlangıca adım attı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Üniversitemiz Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarının icra ettiği müzik dinletisi ile başlayan programa; Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, Fakülte Dekanları ve Yüksekokul Müdürleri, akademik ve idari personel ile davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Programda ilk konuşmayı, mezun öğrenciler adına yüksekokul birincisi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Sema Şişman yaptı. Konuşmasına “2017-2018 eğitim-öğretim yılı Hemşirelik ve Ebelik bölümü Ant İçme törenine hoş geldiniz” diyerek başlayan Sema Şişman, Yüksekokul ant içme töreninde bulunmaktan ve arkadaşlarını temsilen kürsüde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

“Dört yılda aldığımız eğitimler bizi sadece Hemşirelik ve Ebelik mesleğine hazırlamadı. Aynı zamanda hayata da hazırladı. Değerli hocalarımız bizlere sadece hemşirelik ve ebelik mesleğinin rollerini, sorumluluklarını, mesleki bilgi-becerilerini değil,  bizlere insan olmayı, insana değer vermeyi, hastalarımıza kalpten bakım vermeyi, çalışkan olmayı, kendimize güvenmeyi, mesleğimizi savunmayı da öğretti. Huzurlarınızda değerli hocalarımıza, bizlere verdikleri bu değerli bilgileri unutmayacağımıza, mesleğimizi en iyi şekilde yapacağımıza, mesleğimizin hak ettiği yerde olması için çaba göstereceğimize arkadaşlarım ve şahsım adına söz veriyor ve teşekkür ediyorum.

Hocalarımızın yanı sıra, bizlere bu nitelikli eğitim öğretim ortamını sağlayan, her zaman bize destek olan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Muhsin Kar’a ve Rektör Yardımcılarımıza teşekkür ediyorum.

Biz ülkemizin, milletimizin geleceği ve aydınlık yüzü olacağız. Gösterdiğimiz gayret ve çaba sayesinde buradayız. Unutmayalım ki bu gayret ve çabanın daha fazlası bizleri bekliyor. Bu gün burada olmaktan ne kadar mutlu olsanız da öğünseniz de hakkınız. Tüm arkadaşlarımı saygı ve sevgiyle kutluyorum”

Sema Şişman’ın konuşmasının ardından mezun yabancı uyruklu öğrenciler adına bir konuşma yapan Albina Mirzaeva, hiçbir zaman yılmadığını ve pes etmediğini, buraya ne için geldiğini ve neden hemşire olmak istediğini unutmadığını belirterek kendisine destek olan üniversite yönetimi ve ailesine teşekkür etti.

Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdür vekili Doç. Dr. Nil Bağrıaçık ise Yüksekokul olarak, klinik bilgi, beceri ve mesleki etik değerlere sahip, genç ve dinamik mezunlar yetiştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bugün burada insanlık tarihi kadar eski ve insanlık var oldukça değerini yitirmeyecek olan hemşirelik ve ebelik mesleğine yeni adaylar katmaktan çok mutluyuz. Sevgili hemşireler artık sizler insan sağlığının korunmasında görevli, hastaların yanında adeta şifacı birer meleksiniz. Bu itibarla sizler klinik bilgi ve becerilere sahip uzmanlar olarak hayata atılıyorsunuz. Sevgili ebeler sizler de yeni bir canlıyı dünyaya getiren annenin yanı başında bir ana kadar değerli uzmanlar olarak hayata atılıyorsunuz” diye kaydetti.

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’ın konuşmasıyla devam etti. Öğrencilerin iyi bir şekilde yetişmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ve onları hayata hazırladıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, öğrencilerin göstermiş oldukları başarıların, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve hocalarını her zaman gururlandıracağını dile getirdi.

Öğrencilerin ailelerine teşekkür ederek, en büyük gururu ailelerin yaşaması gerektiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, meslektaşlarına da “Sizlere emanet edilen öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için, bir cevher gibi işleyerek iş hayatında ve sosyal yaşamlarında birçok başarıya imza atacak birey olarak yetiştirmeye çalıştınız. Öğrencilerimize mesleklerini en iyi şekilde yerine getirecek bilgi ve becerilerin yanı sıra onların sorumlu birer birey olmalarına da katkı sağladınız. Mezunlarımız bundan sonra yapacakları başarılı çalışmalarla siz değerli öğretim elemanlarını da onurlandıracaklardır. Çabalarınız için mezun olan öğrencilerimiz ve onların velileri adına hepinize şükranlarımı sunuyorum” sözleriyle hitap etti.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar öğrencilere yönelik olarak yaptığı konuşmada ise “Dünya çok hızlı değişiyor, bilgiler çok hızlı değişiyor. Bu değişime ayak uydurabilmeniz için sürekli olarak kendinizi güncellemeniz gerekmektedir” diyerek önemli tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilere “İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır” ilkesinin evrensel olduğunu ve bunu unutmamaları gerektiğini hatırlatan Rektör Kar sözlerini, “Emeğinizin sizi er veya geç, mutlaka ödüllendireceğini aklınızdan bir an olsun çıkarmayınız” diye sürdürdü.

Yaşadığımız coğrafyanın zor bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, bu zor dönemden ancak birlik ve beraberlik ile çıkabileceğimizi de sözlerine ekledi.

Mezun olan öğrencilere “Nerede ve hangi görevde olursanız olun, aklınızı ve vicdanınızı kimseye kiralamayın” tavsiyesinde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Vicdanınız, aklınız, ilminiz ve irfanınız yolunuzu aydınlatsın. Sizlerin yetişmesinde bugüne kadar her türlü fedakârlığı gösteren ailenizi ve imkânlarını seferber eden üniversitenizi unutmamanızı talep ediyor, bundan sonraki hayatınızda hepinize üstün başarılar diliyorum.”

Ant içme ve belge takdim töreni ile devam eden etkinlikte, Ebelik ve Hemşirelik Bölümü mezun öğrencileri son olarak keplerini havaya fırlatarak mezuniyet keyfini yaşadı.