EDUS Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemizde Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız tarafından, akademisyenlerimiz ve birim mutemetlerine yönelik olarak, Ek Ders Ücreti Hesaplama Sistemi (EDUS) Bilgilendirme Toplantısı çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Bilgilendirme toplantısının açılışında konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, dijital dönüşüm kapsamında kendi özkaynaklarımızla bir dizi otomasyonun yazdığını ifade ederek başladığı konuşmasında “Yazılan otomasyonlar sunduğumuz hizmetlerin kalitesine ve hızlandırılmasına olumlu etki ediyor. Bu otomasyonlarda topladığımız sağlıklı veriler ile iyileştirmelere ve performansımızı artırmaya yönelik işlere yoğunlaşmak ve zamanımızı bunlara harcamak istiyoruz. EDUS ile Üniversitemizdeki önemli bir eksikliği de gidermiş olacağız. Yaz döneminde denemeye başlayacağımız sistemimizi Güz döneminde de tüm eksiklikleri giderilmiş olarak kullanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’ın ardından açıklamalarda bulunan Bilgi İşlem Daire Başkanımız Arzu Yılmaz ise açıklamalarında EDUS hakkında detaylı bilgiler vererek Üniversitemizde Temmuz ayından itibaren ders yükü hesaplamalarının EDUS üzerinden yapılmasının planlandığını ifade etti.

Bilgi İşlem Daire Başkanımız Arzu Yılmaz açıklamalarının devamında, “EDUS hazırlama çalışmalarında, proje için gerekli verilerin mevcut sistemlerden alınarak gereksiz veri girişinin önlenmesi ve veri tutarlılığının sağlanması amaçlanmıştır. Bu amaçla Ögrenci İşleri Otomasyon Sistemi (OGRIS) ve Personel Otomasyon Sistemi (PEOS) ile entegrasyonlar sağlanmıştır” dedi.

Ayrıca çevrim içi gerçekleşen bilgilendirme toplantısında Öğr. Gör. Faruk Özdemir tarafından EDUS ders yükü işlemleri ve veri giriş sayfasının tanıtımları yapılırken sistemin kullanımı hakkında da detaylı bilgiler toplantı katılımcıları ile paylaşıldı.