“Sanat ve Tasarım Araştırmaları Dergisi” Makale Kabulüne Başladı

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından çıkarılan “Sanat ve Tasarım Araştırmaları Dergisi (STAR), alanyazına nitelikli katkı sunmayı hedeflemiş olan makaleleri, yayımlamak üzere kabule başladı.

Editörlüğünü, Güzel Sanatlar Fakültemiz Resim Bölümü, Resim Anasanat Dalı öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Kerim Laçinbay'ın üstlendiği, Sanat ve Tasarım Araştırmaları Dergisi (STAR), elektronik ortamda bilim ve sanat dünyası ile hızlı ve ücretsiz olarak paylaşmak misyonu ile hareket ederek alana önemli bir katkı sunmayı hedefliyor.

Bu yıl içinde kurulan ve hızla gelişen STAR’da, plastik sanatlar/resim, grafik sanatları/görsel iletişim, güncel sanatlar, tekstil ve moda tasarımı, sanat tarihi, müzik, mimarlık ve yapı tasarımı ile disiplinler arası sanat araştırmaları gibi sanat ve tasarım alanlarında Türkçe ve İngilizce yayınlar kabul ediliyor.

Haziran ve Aralık ayları olmak üzere yılda iki kez yayınlanması planlanan STAR’a gönderilen makaleler, kör hakemlik yöntemi ile en az iki hakem tarafından hızlı ve objektif bir şekilde değerlendirilecek ve kabul edilen makaleler çevrimiçi (online) olarak yayınlanacaktır.

STAR ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız. 

STAR Dergisi ana sayfasına ulaşmak için tıklayınız.