Üniversitemizde Fen Bilgisi Eğitimi Doktora Programı Açıldı

Üniversitemiz Rektörlüğünün, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yaptığı Eğitim Bilimleri Enstitümüz Matematik ve Fen Bilimleri Anabilim Dalı bünyesinde Fen Bilgisi Eğitimi Doktora Programı açılması konusundaki başvurusu, Yükseköğretim Yürütme Kurulunun toplantısında incelenerek uygun görüldü.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesini ileriye taşımak adına çalışmaların günden güne artarak devam ettiğinin altını çizerek “Üniversitemiz, sahip olduğu genç, dinamik ve alanında uzmanlaşmış akademik kadro ile beraber bilgiyi üreten ve ürettiği bilgiyi işleyebilen bir üniversite olma yolunda ilerlemeye devam ediyor ve bu doğrultudaki çalışmalarını özveri ile sürdürüyor” dedi.

Yeni açılan programlar ile de bu çalışmaların altyapısının güçlendirildiğini ifade eden Rektör Kar, “Bilim, teknoloji ve sanatın gelişmesini sağlayarak ülkemizin ve bölgemizin kalkınmasına destek sağlamayı hedefleyen Üniversitemizin bünyesinde açılmış olan Fen Bilgisi Eğitimi Doktora Programının, Üniversitemize ve Niğde’ye hayırlı olmasını diliyorum” sözleri ile açıklamalarını sonlandırdı.