Üniversitemizde Ödül Sistemi Başvuru Eğitimi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz paydaşlarının performanslarının değerlendirilmesi ve üstün başarılı kişilerin ödüllendirilmesine ilişkin olarak hazırlanan Ödül Yönergesi’nin tanıtımı ve başvuruların dijital olarak yapılmasına ilişkin çevrim içi tanıtım eğitimi gerçekleştirildi.
Eğitim öncesinde açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar konuşmasına, Üniversitemizde görev yapmakta olan akademik personelin akademik ve idari performansını; idari personelin hizmet performansını; öğrencilerin eğitim dönemi faaliyetlerini, kurum dışındaki gerçek ve tüzel kişilerin üniversiteye hizmet ve katkılarının değerlendirmesini, üstün başarılarının teşvik edilmesini ve ödüllendirilmesini, kalite güvence sisteminin önemli parçaları olduğunu ifade ederek başladı. 
Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Ödül Yönergesine göre akademik personele yönelik olarak, “Bilim/Sanat İnsanı Ödülü”, “Genç Bilim/Sanat İnsanı Ödülü”, “Öncelikli Alana Katkı Ödülü”, “Makale Performans Ödülü”, “Proje Performans Ödülü”, “Patent Ödülü”, “Kuruma Katkı Ödülü”, “Akademik Hizmet/Vefa Ödülü”, “Akademik Yükselme ve Şal Takma” ve “Teşekkür Plaketi” olmak üzere on ayrı kategoride ödüllerin verileceğini ve ayrıca idari personele, öğrencilere ve paydaşlara ilişkin ödüllerin de öngörüldüğünü vurguladı.
Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar sözlerinin devamında, ödüllerin neler olabileceğine dair yönetim kuruluna yetki verdiklerini ve Üniversitenin imkanları ölçüsünde bunların belirlenebileceğini belirtti. Patent almış tüm akademisyenlerimizin ödüllendirileceğini de aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar açıklamalarını, yönergenin Üniversitemize hayırlı olmasını dileyerek noktaladı.
Rektörümüzün açılış konuşmasının ardından, Üniversitemizin öz kaynakları ile geliştirilen Akademik Performans Değerlendirme ve İzleme Platformu (AKAPEDİA) bünyesinde Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personellerimiz tarafından yazılan Ödül Başvuru Modülünün tanıtımını Bilgisayar Mühendisi Furkan Demirtaş yaptı. 
Çevrim içi eğitimin ardından gerçekleştirilen soru cevap etkinliğini takiben Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, üniversitemizin iş ve işlemlerinin dijitalleştirilmesi kapsamında emeği geçen başta Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeline teşekkür ederek, eğitime katılanların Ramazan Bayramını tebrik etti ve eğitimi sonlandırdı.