Üniversitemize Yeni Bölüm ve Program Açıldı

Üniversitemiz Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde disiplinlerarası eğitim vermek üzere Ergoterapi Bölümü açılarak bu bölüme bağlı olarak Ergoterapi Anabilim Dalı ve Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesine bağlı İş ve Uğraşı Terapisi Programı açıldı.

Üniversitemiz Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Ergoterapi Anabilim Dalı kurularak bu Anabilim Dalına bağlı Ergoterapi Bölümü açılması ile Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz bünyesine bağlı İş ve Uğraşı Terapisi Programı açılması konusundaki Üniversitemiz Rektörlüğünün teklifi, Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenerek uygun görüldü.

Açılan yeni bölüm ve program ile ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, potansiyel istihdam alanlarına yönelik olarak yeni programlar açılması konusundaki çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade ederken bunun yanı sıra önceliklerinin öğrenci alımı için YÖK'ün belirlediği asgari akademik personel sayısını tamamlamak olduğunu da belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar açıklamalarını, yeni bölüm ve programın Üniversitemize ve tüm paydaşlarımıza hayırlı olması temennisinde bulunarak sonlandırdı.