“Yağmur, Şnorkel ve Taze Fasulye” 31. Ankara Uluslararası Film Festivalinde Yarışacak

Yapımcılığını ve yönetmenliğini Üniversitemiz İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Sinema Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Akyıldız’ın yaptığı, “Yağmur, Şnorkel ve Taze Fasulye” adlı kısa film 31. Ankara Uluslararası Film Festivalinde birinci olabilmek için yarışacak.

İlk kez 1988 yılında “Ankara Film Şenliği” adıyla gerçekleştirilen ve bu yıl 31’incisi düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali, uluslararası üne sahip konukları, sinemaya uzun yıllar çalışmış deneyimli sanatçıları, genç yetenekleri, akademisyenleri, tutkulu sinema severleri, gönüllüleri ve Ankara şehrinin sakinlerini, sinemanın düşsel dilinde buluşturmayı ve her yıl yepyeni bir yolculuğu vaadediyor.

Öncelikli hedefi Türkiye Sineması’nın geleceğini şekillendirecek yeni isimleri keşfetmek ve desteklemek olan 31. Ankara Uluslararası Film Festivalinde, Ulusal Kısa Film Yarışması kategorisinde yarışacak 15 film arasında yer alan ve Üniversitemiz akademisyeni tarafından yönetilen “Yağmur, Şnorkel ve Taze Fasulye” adlı kısa filmde bir baba-oğul ilişkisi üzerinden, aile bireyleri arasındaki iletişimsizliğin ve yabancılığın mikro düzeyde bir izdüşümü ortaya konulmaya çalışılıyor.